PLC - RS485 - PC Arasındaki Bağlantı?

ve kartımızı yaptık...

elimde hazır rs485 ile iletişim yapan pic16f877 li kartım vardı..

baglantılarını yaparak kontrol programını çalıştırıp bilgisayara data gönderdim bilğisayardanda pic'li karta data gönderdim kart görevini yaptı data alıp verme da sorun olmadı fakat data gönderme veya data alma ledleri hiç yanmadı...

nedeni hakkında bilgisi olan var mı acaba....????????????????

en yakın zamanda rs485 çıkışına db9 connector'ü bağlayıp plc ile deneme yapacağım bakalım ne olacak...

çalışma ile ilğili ustalardan öneri ve yönlendirme bekliyorum...saygılarımla

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
çok değerli bir bilgiyi paylaştınız teşekkürler. delphi'de yazdığınız programın kaynak kodlarını verirseniz benzer bir proje yapmak istiyorum

elbette yardımcı olurum.. seriporta veri gönderme alma programı olarak

aynı program ile plc'ye veri gönderme olayını henüz deneme fırsatım olmadı..
gerçi aynı şey sadece göndereceğin veri farklı ...

ilk deneme başarısız oldu
V3.2 STEP 7 MicroWIN SP4 programı siemens S7-200 ile haberleşemedi....

plc db9'un 7 nolu besleme ucunu kullanmadım...2-7 nolu uç arasında 25vdc ölçtüm

ben kartın enerjisini ayrıca başka bir beslemeden vermiştim...

sorun ne olabilir???

kartı yaptık yaptıgım denemeleri aktarayım..

öncelikle kartın çalıştığını test edeceğim..

pic16f877a dan giden merhaba verisi rs 485 birinci entegreye sonra ikinci entegreye gelmekte sonra max232 den usb com çeviricisine gitmektedir bilğisayardaki com portdan gelen veriyi gösteren program merhaba verisini göstermektedir...

bu durum itibariyle rs485 kartımızın çalıştığını veriyi gönderdiğini söyleyebiliriz...

şimdi siemens plc ile deneme yapalım

hazırladığımız db9 konnektörünü plc ye takıp V3.2 STEP 7 MicroWIN SP4 programını çalıştırıyoruz

plc ile programın iletişim kuramadığını görüyoruz...

anladığım kadarıyla kartın enerji beslemesi plc'den gelmeli ama ben kullanmadım
karta bilğisayar power'ından 5v verdim...bunun sorun olmaması gerekir diye düşünüyorum...

şimdi sorun nerde ustalardan yardım bekliyorum....

olay doğru olabilir. nitekim usb 232 çevirici ile pic progralamaya çalıştığımızda( direk seri porttan beslemesini alan programlayıcılar için geçerli, diğerlerini denemedim ) programlayamıyor ama pic in içeriğini silebiliyor. burda da böyle bir olay söz konusu olabilir. lanet olsun siemens

MAX485 deki RE ucunu VCC ye DE ucunuda 10k dirençle gnd ye bağladım denedim gene olmadı....

şimdi ne yapacağız????????????????

ben bu sitede yeniyim ve ayrıca stajyerm rs 485 devresi ve çalışma prensibi lazım bana acaba yardım edebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar bende Mobile cihaz ile iki adet anten arasında RS232-RS485 dönüştürücü kullanıyorum fakat antenden gelen verileri alamıyorum.. Mobile cihaza değilde antenleri bilgisayara bağladıgımda sonuç alıyorum. Anladıgım kadarıyla dönüştürücünün elektriği yok ve bilgisayardan alıyor, fakat mbile cihzdan elektrik alamıyor. bu elektrik işini nasıl halledecegim konusunda fikri olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…