barsbaris
Üye
İyi günler herkese benim uzun zamandır aklıma takılan bir soru var sizlere sormak istiyorum.Şimdi Plc ile çalışan bir sistem var elimizde bu sistem G-code veya herhangi bir makine diliyle girilen bir programla işlem yaptırılabiliyor.Bu sistem Plc ile nasıl programlanıyor o aklıma takıldı.Şimdi sen sonuçta plc ye ne yapılacağını dışarıdan giriyorsun bu G-code ile.PLC de programlama yaparken sadece girişler ve çıkışlar mı tanımlanır?
Ayrıca G-code tanıyablecek bir program yazmak mümkün müdür? Ben c# üzerinden bir arayüz yazdım ve PLC yi gerçek zamanlı kontrol edebiliyorum fakat bu G-code aklıma takıldı.Aslında kendimizde rahatlıkla yapabiliriz fakat Autocad G-code dönüşümü olduğu için mecburen G-code kullanmalıyız gibi bir durum çıkıyor.Yanlış söylüyorsam mazur görün.
Umarım anlatabilmişimdir.Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum iyi günler herkese tekrar.
Ayrıca G-code tanıyablecek bir program yazmak mümkün müdür? Ben c# üzerinden bir arayüz yazdım ve PLC yi gerçek zamanlı kontrol edebiliyorum fakat bu G-code aklıma takıldı.Aslında kendimizde rahatlıkla yapabiliriz fakat Autocad G-code dönüşümü olduğu için mecburen G-code kullanmalıyız gibi bir durum çıkıyor.Yanlış söylüyorsam mazur görün.
Umarım anlatabilmişimdir.Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum iyi günler herkese tekrar.