plc ve sürücü

redskymuscular

Katılımcı Üye
Selam yine ben,

Siemens S7200 PLC ve Micromaster 420'i çat pat biliyorum. Piyasada iş yapabilmek bir firmanın Ör. Lenze'nin hem satışını hem de arızalarını onarabileceğim bi iş kurmayı düşünüyorum. Piyasa da hangi marka PLC ve sürücü kullanılmakta. Zoruluğu önemli değil, iş yaptırabilecek az da olsa kendi işimde para kazandırabilecek hangi ürüne yönelmeli.

saygılar

Piyasada Siemens, Delta, ABB ve Schneider ürünleri daha çok kullanılıyor diye düşünüyorum. Benim gözlemim bu yönde. Bu markaların plc ve hız kontrol cihazlarını öğrenmelisin bence.

Sektorun parlayan yildizi GMTCNT dir. Takipte olmakta fayda var.

eğer plc ve sürücü arıza çözme üzerinde bir iş kuracaksan öncelikle profesyonel düzeyde plc ve sürücü bilginin olması gerekir.sürücülerde ABB baya bi kullanılır özellikle acs 800 gibi , plc için s7 300/400 schneider lenze baya tercih edilir.

işinhem software hem de hardware kısmını öğrenmen lazım.baya bi emek ister.dedigim gibi baya bi donanımlı hale gelmeden o işe girmek çok mantıklı değil

anladım teşekkür ederim.

büyük ikilem içindeyim oturduğum yerden (bakım biriminden) saçma sapan şeylerle uğraşmaktan bunları öğrenmeye pek vaktim kalmıyor. zaten yazılım bilmem de beklenmiyor. envanterimize isteyemeyeceğim kadar da pahalılar. kurslara hem vaktim yok hem çok pahalı. simülasyonlarla bu markaların hepsini 2-3 yılda anca hatmederim ondan sonra da bu şevkim kalır mı bilmiyorum

SAYGILAR

sana tavsiyem ilk olarak bir otomasyon veya Elektronik şirketinde iş bul 2-3 yıl çalış sonra başla çünkü bu plc ve sürücülerin çok değişik arızalarına rastlıyoruz 10 yıldır bu işlerin içinde olan arkadaşlar bile tereddütte kalıp zorlanıyorlar

Çok haklısınız bir yerde çalışıp aynı zamanda öğrenmek çok zor. insanın işinin bu olmasi gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…