plc ve sürücü

Katılım
21 Mar 2007
Mesajlar
120
Puanları
1
Yaş
40
plc ye sürücüyü nasıl kontrol edriz hız ayarı nasıl yapılır örnek sekil baglantısı elinde olan var mı teş
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar;
Genel olarak anlatmak gerekirse aklıma gelen bir kaç yol var:

1-Dijital çıkışlar ile kontrol
Bir çok inverter de dijital girişler yardımı ile sabit hızlar ayarlanabiliyor.Eğer çok fazla hız ayar değerine ihtiyacınız yoksa invertör girişlerini
start-stop-1.hız-2 hız gibi ayarlayarak plcden gerekli yazılımı yaparak dijital çıkışlar ile kontrolü sağlayabilirsiniz.

2-Analog-dijital çıkışlar ile kontrol
Plc sisteminizde analog çıkışınız mevcut ise hız ayarını invertörün analog girişi yardımı ile , ileri geri gibi kontrollerini dijital çıkışlar ile kontrol edebilirsiniz.

3-Haberleşme protokolleri ile
Her plc ve invertör markasında belirli bir haberleşme protokolü vardır.Çok az kablolama ile invertörünüz ile plc arasında gerekli bağlantıları gerçekleştirdikten sonra plc nizden gerekli komutları kullanarak invertörünüzü istediğiniz gibi kumanda edebilirsiniz.

Saygılarımla
 
ENDA' nın ELC286model PLC' sinde 0..10V analog çıkış standarttır. bu çıkışı direk Hız Kontrol Cihazının analog girişine bağlayıp PLC üzerinden algili analog çıkış adresine veri yazmanız yeterlidir. Oldukça basit ve ekonomik bir çözümdür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…