PLC ve Scada Uzmanı

nano109

Üye
Katılım
10 Ağu 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Firma Bilgileri

Firma Adı: Nano109 Nanoteknoloji Ltd.

Firma Tel - Fax:0212 8561132 - 0212 8561131

Firma Web Adresi: Nano 109

Şehir / Ülke :İstanbul/ Turkiye

Firma Yetkilisi: Erman EKLER

Alınacak Personel Sayısı: 2

Genel Nitelikler

Tercihen İngilizce ya da Almanca bilen
PLC ve Scada uygulamalarında en az 4 senelik tecrube sahibi
Analitik dusunme becerisi yuksek
Siemens Omron ya da Panasonic PLC lerle calısmıs
Tercihen WinCC kullanabilen
20 kişilik bir proje ekibiyle calısabilecek

İş Tanımı
Nanoteknoloji alanında faaliyet gosteren firmamıza, firmamızın urettigi urunlerin aplikasyonu icin uretilmiş makinaların otomasyonunu gerceklestirebilecek PLC ve Scada konusunda cok tecrubeli takım arkadasları aranmaktadır. İstihdam edilecek arkadaslar mekanik projelendirme esnasında ve toplantılarda , mekanik sistemleri gorerek, bu sistemlerde ne tarz kontrol ekipmanları kullanılması gerektigini belirtecekler ve sonrasında ise senaryoyu belirleyip sistemlerin programlanmasını saglayacaklardır. Genel olarak otomasyonu zahmetli işler yaptıgımız icin basvuracak adayların PLC ve Scada konusunda uzman olması gerekmektedir. Yapılacak projelere ornek verilecek olursa resim formatındaki bir desenin g-code larına donusturulup , aluminyum plakalar uzerine spreyleme nozullarıyla resim veya desen verilmesi, 40 istasyonlu bir kumaş işleme makinasının 200 den fazla inputunu ve outputunu kontrol edebilecek bir proje uygulaması, online film cekim hatlarında kalınlık kontrol sistemleri, boya tesislerinde hatalı boyanmıs profillerin hata yerlerinin otomatik olarak belirlenip sisteme tanıtılması ve hataların giderilmesinin robotik sistemlerle onarılması v.b.


Not : Aday ozelliklerine gore maaş teklif edilecek olmasına ragmen, firmamızda verilen maaslar piyasa sartlarının ustundedir. Web sitemiz yapım asamasındadır.

Saygılarımla
Nano109 İK

Arkadaslar kusura bakmayın iletişim adresi eklemeyi unutmusum.
Adnan Kahveci Bulvarı Golboyu Caddesi 1501/2 Sokak Gurpınar Beylikduzu İstanbul

Ceptelefonu : 0533 3793026
Tel : 0212 8561132
mail : [email protected]

Saygılarımla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomasyonla resim yapacak eleman ariyorsunuz. Birde hatali resimleri algilayip yine otomatik kontrolle duzeltecek. Avrupa yapmişmi acaba bu tip bir otomasyonu?
g-code ne demek biraz acabilirmisiniz?
 
Her bir rengin bir numarası vardır ve resim bu numaralara dönüştürülür ve böylece resmin g-code 'u çıkarılır bildiğim kadarıyla g-code bu işe yapar. g-code genellikle kullanılan bir yöntemdir fakat bu koda dönüştürmeyi ancak böyle bir işe girince öğrenilebilir ve bu nedenle bu işi bilenler sınırlıdır. Aslında bence isteğe göre bir PLC programını çıkarmak g-code'ları çıkarmaktan daha zordur. Bu nedenle iş alımında daha çok programın kullanılmasını öncelik almak daha iyi bir yaklaşım tarzı olabilir.
 
Bu sistemlerde problem yok, bir CAM programına yuklenen bir resim g code larına donusturulur. Bunun ustune lineer bir sistemde uretilen g code larından servo yada step ile bu resmin alacagı yollar ayarlanabilir. Aynı zamanda bir valf kontrol unitesi ile sprayleme kontrol edilir. Bunun haricinde hataların bulunması icin gerekli optik okuyucular vardır, farklı bir rekraksiyon gosterilen yuzeyin boyanmasının problemli oldugu algılanır. Sonrasında algılanan yere gidip o kısımlara yazılan bir algoritma ile problem cozumlenir gorusundeyim.
Tabiki ben daha cok mekanikciyim anlamam PLC den programlanmadan. Ama yapılamıyacak gibi durmuyor.
Saygılarımla
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,893
Mesajlar
921,403
Kullanıcılar
451,038
Son üye
teknoinfo

Yeni konular

Geri
Üst