Merhaba,
Yapmak istediğiniz şey günü kurtarmak mı yoksa belirttiğiniz işi yapan bir sistem kurmak mı?
Hocam sadece veri izlenecek. Dediğim gibi pCO5+ kullanılarak yapılacak. Sıkıntım burdaki html ile ne tür bişey yapacağım. Bu konuda sıkıntım var.Sadece veriler izlenecek ise web server bulunduran bir plc ve biraz html/css bilgisi ile yapılabilir sanırım.
Hocam CAREL pCO5+ PLC yazınca pCO5 yanında ilave plc kullanacağınızı sandım. O yüzden web server bulunan plc ile istediğiniz kısım yapılabilir dedim. pCO5+ kullanmadım ama içerisinde web server bulunduruyorsa görüntüleme yapılabilir.Hocam sadece veri izlenecek. Dediğim gibi pCO5+ kullanılarak yapılacak. Sıkıntım burdaki html ile ne tür bişey yapacağım. Bu konuda sıkıntım var.
Hocam,ortam sıcaklıgı ve nemi ölçen halehazırda bir cihazınız varmı,varsa bilgilerini yazarmısınız.
yapacagınız işlem server özelligi olan bir cihaza html sayfası gömmek.uzak baglantı istegi geldiginde karşına bir web sayfası gelecek.sorunlardan bir tanesi cihazın baglı oldugu hattın static IP olması veya bir DNS e kayıtlı olması.aksi taktirde modemin açılıp kapanmasında IP numarası degişecektir.
Bir başka cözüm ise cihaz client modunda çalıştırılıp datanın her degişiminde bir server'a bilgileri kaydedecek.Dataları görmek isteyen serverdaki bilgileri görecek.(bu sayede static ip problemi ortadan kalkar) firmanızın web sayfasının oldugu siteye ek bir sayfa ekleyerek bu bilgiler gösterilebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?