bLAckMamBa
Profesyonel Üye
Analog giriş-çıkışı, dijital çıkışı olsun yeter. Örneğin analog değerden okuduğun değer belli bir değerin üstüne çıktığında ister dijital çıkış, ister röle çıkışı(röle çıkışı istiyorsan ona uygun modül lazım) verebilirsin. Bu şekilde set edilmiş değerlerin alt ya da üst sınırı geçildiğinde dışarı kuru kontak verir, indikatör içinde analog çıkışı kullanabilirsiniz.bunu s7 200le yapmak mümkün mü
mümkünse hangi modülü almak lazım?
Analog giriş-çıkışı, dijital çıkışı olsun yeter. Örneğin analog değerden okuduğun değer belli bir değerin üstüne çıktığında ister dijital çıkış, ister röle çıkışı(röle çıkışı istiyorsan ona uygun modül lazım) verebilirsin. Bu şekilde set edilmiş değerlerin alt ya da üst sınırı geçildiğinde dışarı kuru kontak verir, indikatör içinde analog çıkışı kullanabilirsiniz.
bunu s7 200le yapmak mümkün mü
mümkünse hangi modülü almak lazım?
Bak gene buldum seni.Yardımcı olmak için peşinde koşturmak gerekiyor ya hu
Konuyu s7 200 analog diye bir yerde açmıştın.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...and-dokumanlar/2803-s7-200-analog/sayfa2.html
Ben sorularsormuştum. Arada bir bakıyorum cevap yok. Meğerse burada tekrar açılmış. Soruların 1'i burada cevaplanmış cihaz var ve 0-10 volt çıkış veriyor. Diğeri hala soru 2'inci yarım cevaplanmış (Motor kontrol edeceksin). Ayrıca bu sistemi mutlaka PLC ile mi yapman gerekiyor.
1- Bu sıcaklık ölçme cihazı var mı yok mu? Var ise pano üzerinde gösteriyor ve gösterdiği değere göre 0-10 volt çıkış veriyor mu?
2- PLC sistemin nasıl bir sistem Scada ya mı bağlı. Kendi HMİ (ekranı) mı var. Amacın sıcaklığı grafiksel izlemek ve kaydetmek mi. Sadece görmek mi. Tek noktadan mı ölçmek istiyorsun. PLC ve girdikten sonra ne yapacaksın.
Eğer verileri kayıt etme gibi bir mecburiyetiniz yok ise bir adet proses kontrol cihazı ile istediğinizi yapabilirsiniz. Hem ucuz hem zahmetsiz.
PLC kullanacak iseniz bir adım daha gidin ve scada ile çözüme ulaşın derim. S7 200 ve em235 modül işinizi görür. Uzun süreli data kaydı yapabilirsiniz. Çok rahat ekleme çıkartma yapabilirsiniz.
Sıcaklığı tek noktadan mı çok noktadan mı ölçeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?