Pnömatik Yardım

Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba Arkadaşlar,

Aşağıda basit çizimi görülen uygulamayı yapıyoruz. Sizden yardım isteyeceğim konu şudur. Modüldeki oring patladığında sıcak tutkal modülün hava girişinde kaçak yaparak valfin hava çıkından girip valfi bozmaktadır. Modülün hava girişiyle valfin hava çıkışı arasına çekvalfmi koymalıyım. Yoksa başka türlüde halledebilirmiyim. Eğer çek valf koyacaksam 1/4 bağlantı için önereceğiniz bir şey varmı?

Not: Valf enerjiliyken bile tutkal yukarı çıkabiliyor...
 
Arkadaşım burda düşünmen gereken iki nokta var, buna göre bir devre elemanı seçmen gerekir,
1. Kullanılan Valf 3/2 bir valf, bundan dolayı sistemin eksoz yapması gerekiyor olabilir, bahsettiğin noktaya standart bir Çekvalf Koyduğunda Modül diye ifade ettiğin 2/2 Sıcak Tutkal Valfi Hava ile açıldığından, hava çekvalfte sıkışacak ve tutkal akışı durmayabilecek, Bundan dolayı burada Çabuk Eksoz Valfi denilen 3 yollu bir eleman kullanabilirsin. Bunun gereksinimini şu şekilde tesbit edebilirsin, 3/2 Hava Halfinin EXH.(Eksoz Portunu) bir körtapa ile kapattığında ve devre çalıştığında tutkal akışı durmaz ise kesinlikle Çabuk Eksoz Valfini kullanmalısın.
2. Üstteki EXH Portunu körtapa ile kapattığında tutkal açık kalmıyorsa Standart bir çekvalf koyarak bunu sağlayabilirsin.

Her iki durumda da kullanacağın Çabuk Eksoz Valfi veya Çakvalfin Sızdırmazlık Contasının Isıya dayanıklı olanlarından tercih etmelisin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,388
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Geri
Üst