Bu kitap gibi semanın bir bağlantı şeması yok mu ?Merhaba ustalar , arizasina ilk defa gittigim bir tesiste yaklasik bir saatlik zaman dilimi icerisinde ugrastigim ilginc bir ariza geldi basima ve zaman olmadigindan dolayi cozemedim, aklim halen orada kaldi. Makinede 4 tanebirbirinden bagimsiz yildiz ucgen devresi var.yalniz stoplari ve acil stoplari ortak. Start butonlari bagimsiz. Hangi motoru calistirirmaya calissak ucgene gecerken muhurleme kesiliyor ve stop ediyor. Salt grubu tamamen sınayder yildiz ucgen zaman rolesi kontaktor uzerine takilan pnomatik role kullanilmis. Kontaktorler 24 vdc.uzerlerinde ters gerilim koruma diyotlari var. Guc kaynagimiz 24 v omron. Ucgene gecerken bazen guc kaynaginin korumaya gectigini gordum. Kisadevre yaptiracak bisey bulamadim, 4 bagimsiz devredede ayni sorun olunca kontaktorlerdende suphelenemiyorum, Butun emniyet ve stop devrelerini kontrol ettim.guc kaynagini yeniledim.klemenlerin ve kablolari kontrol ettim elimden geldigince sorun duzelmedi ve mesai bitti.sorun ptesiye kaldi sanirim. Bu surecte degerli fikirlerinizi yoruma vbekliyorum
Sordum malesef yok dediler.stop devrelerine ekstra olarak 4 adette proximit sensor var.onlarida bypass edip denedim. Voltaj omik deger kisadevre v.s birseyler var ama bakalim hayirlisiBu kitap gibi semanın bir bağlantı şeması yok mu ?
Bir makina durduğunda hepsinin mi durması isteniyor . Mantığını kavrayamadım.yalniz stoplari ve acil stoplari ortak.
Hayir sorunu anlamamissiniz. Neden duruyor tam ucgene gecerken diye soruyorum.hangisini acarsak acalim tam ucgene gecerken kumanda devresini kesiyor.neden ?Bir makina durduğunda hepsinin mi durması isteniyor . Mantığını kavrayamadım.
Sistemde hiç gerilim ölçümü yaptınız mı üçgene geçme aninda . Ariza aramak yerine ilk yapmanız gereken bence o. Gerilim çöküyor ve kumanda devresi bırakıyor olabilir .Hayir sorunu anlamamissiniz. Neden duruyor tam ucgene gecerken diye soruyorum.hangisini acarsak acalim tam ucgene gecerken kumanda devresini kesiyor.neden ?
Devre şeması olmadan arıza bulmak pusulasız denize açılmaya benzer . Bahsettiğiniz durum için önce devre şeması bulup sonra da kademe kademe bir yerleri iptal ederek yol vererek arızayı kıstırmak lazım . Yoksa oradan buradan diye aramaya kalkarsanız o iş eziyet olur tamamen .Olctum 400 volttan asagi dusmuyor. 24 v devresinde sorun oldugunu dusunuyorum
abi benim zannımca bu resim anlattığın şeyin resmi değil. anlattığın şeyiin resmi buysa anlattığın bu şey değil . pnomatik yıldız üçgen rölesi varmı onuda bilmiyorum . zaman pnomatikte yıldız üçgen deye bir kavram varmı onuda bilmiyorum.. kontaktörün üzerine takılan nesne pnomatik değildir. pnomatik aynı elektrik gibidir tüm ekipmanları vardır valf dediği bizim anahtara tekabul eder çift yollu valf dediği bizim komitatöre tekabul eder ama onlar kablo ile çalışmaz küçük hava hortumlarıyla çalışır .. ozaman sorunu düşünüp indergenmeye uğraşalımMerhaba ustalar , arizasina ilk defa gittigim bir tesiste yaklasik bir saatlik zaman dilimi icerisinde ugrastigim ilginc bir ariza geldi basima ve zaman olmadigindan dolayi cozemedim, aklim halen orada kaldi. Makinede 4 tanebirbirinden bagimsiz yildiz ucgen devresi var.yalniz stoplari ve acil stoplari ortak. Start butonlari bagimsiz. Hangi motoru calistirirmaya calissak ucgene gecerken muhurleme kesiliyor ve stop ediyor. Salt grubu tamamen sınayder yildiz ucgen zaman rolesi kontaktor uzerine takilan pnomatik role kullanilmis. Kontaktorler 24 vdc.uzerlerinde ters gerilim koruma diyotlari var. Guc kaynagimiz 24 v omron. Ucgene gecerken bazen guc kaynaginin korumaya gectigini gordum. Kisadevre yaptiracak bisey bulamadim, 4 bagimsiz devredede ayni sorun olunca kontaktorlerdende suphelenemiyorum, Butun emniyet ve stop devrelerini kontrol ettim.guc kaynagini yeniledim.klemenlerin ve kablolari kontrol ettim elimden geldigince sorun duzelmedi ve mesai bitti.sorun ptesiye kaldi sanirim. Bu surecte degerli fikirlerinizi yoruma vbekliyorum
Değerli arkadaşlarımın da belirttiği üzere devre hakkında yeterli bilgi ve şema olmaksızın konu üzerine konuşmak oldukça zor.Merhaba ustalar , arizasina ilk defa gittigim bir tesiste yaklasik bir saatlik zaman dilimi icerisinde ugrastigim ilginc bir ariza geldi basima ve zaman olmadigindan dolayi cozemedim, aklim halen orada kaldi. Makinede 4 tanebirbirinden bagimsiz yildiz ucgen devresi var.yalniz stoplari ve acil stoplari ortak. Start butonlari bagimsiz. Hangi motoru calistirirmaya calissak ucgene gecerken muhurleme kesiliyor ve stop ediyor. Salt grubu tamamen sınayder yildiz ucgen zaman rolesi kontaktor uzerine takilan pnomatik role kullanilmis. Kontaktorler 24 vdc.uzerlerinde ters gerilim koruma diyotlari var. Guc kaynagimiz 24 v omron. Ucgene gecerken bazen guc kaynaginin korumaya gectigini gordum. Kisadevre yaptiracak bisey bulamadim, 4 bagimsiz devredede ayni sorun olunca kontaktorlerdende suphelenemiyorum, Butun emniyet ve stop devrelerini kontrol ettim.guc kaynagini yeniledim.klemenlerin ve kablolari kontrol ettim elimden geldigince sorun duzelmedi ve mesai bitti.sorun ptesiye kaldi sanirim. Bu surecte degerli fikirlerinizi yoruma vbekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?