PNP Çıkışa 24 V gelirse

sansal54

Üye
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
118
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

PNP çıkışlı bir kontrol cihazının çıkışına yanlışlıkla (çıkış pasifken) 24 V besleme gelirse sıkıntı olur mu?

Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
24 volt pnp cikisa pasifken eger ters yonde gerilim gelirse cikis transistoru yanabilir
 
pnp çıkışa + gelirse birşey olmaz.
 
Hangisi doğru arkadaşlar. Açıklamalı cevap yazarsanız sevinirim.
 
gezer77 arkadaşım ters yönde enerji gelirse yanabileceğini belirtmiş doğrudur, ben ise + uç gelirse birşey olmaz dedim. Önemli olan çıkışlara nereden nasıl enerji sızdığı. Plc'nin çıkışları mı çalışmıyor vaya başka sorunun mu var ?
 
Yanma ihtimali eğer topraklama sağlam ise düşüktür. (-) BİLE gelse. Benim başıma iki kere o bölgeye 220VAC geldi. Sadece sigorta attı. Ama dediğim gibi topraklaması sağlam ve bağlı ise ve sigorta amperajları doğru kullanılmış ise transistore bişey olmayacağını düşünüyorum....
 
bu olay tamamen transistörün özelliğine bağlıdırki eğer sözkonusu transistör ise..çıkışlar genelde röle yada trafo,zener diyot ile korunur..cihazın çıkış hattındaki koruma kısmını okuyunuz koruma yok ise transistörün özelliğine göre tahmin yapılabilir..
öneğin 1n4001 ters yönde 100v dayanımı varken
1n4007 700 v a kadar dayanımı vardır projeksiyon kaynak makinesinde başıma geldi 4001 patlayıverdi)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…