Poşetler artık daha kalın ve dayanıklı plastikten yapılıyor. Böylece artık daha fazla çevreyi kirletecek.
Poşetten devlet kazanmasın . devlet zaten vatandaşını vergi ceza ve harçlarla yolunmuş tavuğa çevirdi. Artık vatandaşı devletten koruma zamanı.
Ben hayatta şunu gördüm. Bir şey yasaklanıyor veya zorunlu hale getiriliyorsa kabak vatandaşın başına patlıyor.
Poşet ücretli olmasıda çevreyi koruma için değil çıkar sağlama amaçlı olduğunu düşünüyorum. İlerde anlaşılır.
Özellikle Avrupa ülkelerinde bu durum yıllardır böyle. İnsanlar para ödeyeceklerini bildikleri için ona göre davranıyorlar. Hatta sadece poşet değil bence pet şişeler ve cam şişelerde depozitolu olmalı. Pet-cam şişeler marketlere getirilip depozito ücreti iade edilmeli. Böylelikle büyük marketlerde gördüğümüz her kalem ürün için bir poşet alınmasının önüne geçilebilir pet şişelerin doğada kalması önlenebilir. Geri dönüşüm desteklenebilir. Böylelikle insanımızın savurganlığı ve doğaya olan saygısızlığı bir derece önlenebilir. İnsanımız bir poşete 3-5 ürün koyabilecekken her poşete bir ürün koyuyor. Elbette bunlar çöpe atılıyor sonra. Buradaki yanlış paranın devlete gitmesidir. Buradan elde edilecek gelir daha faydalı ve şeffaf bir düzende farklı kaynaklara yönlendirilmelidir. Örneğin TEMA vakfı, ağaç dikilmesi vs.
Uygulamayı sonuna kadar destekliyorum.
Çevre kirliliğinin sadece poşet ile çözülmeyeceği kesin.
Öncelikle insanların bilinçli olması gerekir.
Ülkemizin,milletimizin daha büyük sorunları varken poşet gibi bir şeyin gündem olmasını anlamış değilim.
Poşetler artık daha kalın ve dayanıklı plastikten yapılıyor. Böylece artık daha fazla çevreyi kirletecek.
Poşetten devlet kazanmasın . devlet zaten vatandaşını vergi ceza ve harçlarla yolunmuş tavuğa çevirdi. Artık vatandaşı devletten koruma zamanı.
Ben hayatta şunu gördüm. Bir şey yasaklanıyor veya zorunlu hale getiriliyorsa kabak vatandaşın başına patlıyor.
Poşet ücretli olmasıda çevreyi koruma için değil çıkar sağlama amaçlı olduğunu düşünüyorum. İlerde anlaşılır.
..devlete zaten 15 kuruş kalacak..
maksat vatandaştan para almak..çevre bahane..
zaten çöpler geri dönüşüme gitmiyor mu ki çevre kirliliğinden bahsediyoruz..beton aşığı ağaç düşmanı olanlardan ne çevre duyarlılığı beklenir ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?