Polisaj makinesi şartel attırma sorunu

Merhaba. Koçtaş tan aldığım Polisaj makinesi şartel attırmaya başladı. İçini açıp baktığımda 1n4007 diyotlar köprü diyot yaparak bağladıklarını ve oradan motora gittiğini fark ettim. Köprü diyot ile motor arısındaki kaploları kestim. Yine şartel attırdı. Şimdi köprü diyot alıp denemek istiyorum ama hazır köprü diyotlardan hangisini almam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tşk

2 amper, kucuk kare boyutunda köprü diyot işinizi görür.

Çok geç olmadıysa neden ac ile denediniz ki, sizce diyotlar neden konmuş, motor ac mi dc?

Böyle bir koyun kırkma makinesi söktüm aynımdır bilemiyorum.Stator yeri yani dış kısmı daimi mıknatıs endüvi kömür uçlarına köprü diot doğrultmalı DC voltaj geliyordu.Sıkıntı endüvi arızlı çıktı.

Morot ac mi DC mi bilmiyorum. Ama 220 v ac Elektrik giriyor. Araya köprü diyot atmışlar. Anladığım kadarıyla DC ye dönüştürülmesi için köprü diyot atılmış. Yinede motora bir bakayım olmadı. Tşk ilginiz için. Hayırlı cumalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…