Power led

umit56

Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
67
İyi akşamlar arkadaşlar.3.4 volt,350mA,1 wat değerindeki power ledleri pcb lere 6 lı seri bağlı gruplar şeklinde monte ettim.Bu ledleri aynı anda yakabilmem için hangi değerlerde düzenli akım kaynağı gerekli? Ve nasıl hesap edilmeli ?Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
6 adet seri led 350 ma akım sınırlamalı bir güç kaynağı ile en az 20.4 volt verebilecek güç kaynağı ile beslemelisiniz. Paralel bağlantı varsa akım yükselecektir.

Seri bağlantıda akım sabit kalır. voltaj her led için adetle çarpılır.

Paralel bağlantıda akım her parallel led için çarpılır. voltaj aynı kalır.

kolay gelsin.
 
Teşekkürler Serkan bey.O takdirde elimde 9-34VDC,1750 mA çıkışlı 60 watlık bir led sürücü var.6 adet seri bağlı 5 elemanımı paralel bağlayarak yakabileceğim doğrumudur ?
 
Az tamah çok ziyan getirir.
Power LED er aynı soğutucu üzerinde iseler ve hepsinin de sıcaklığının aynı olduğundan emin olabiliyorsanız paralel bağlayabilirsiniz.
Yoksa akımın hangi kola ne kadar gideceğini bilemezsiniz , yazık olur.
Her bir altılı için ayrı sürücü kullanın , 350mA lik .
Bu sürücüleri tek kaynaktan besleyebilirsiniz.
Akım ayarlı olmasına gerek yok.
Sıradan 24 Volt giriş verseniz olur.
 
Teşekkürler Serkan bey.O takdirde elimde 9-34VDC,1750 mA çıkışlı 60 watlık bir led sürücü var.6 adet seri bağlı 5 elemanımı paralel bağlayarak yakabileceğim doğrumudur ?

Evet sürebilirsiniz. Sayın KAZIMUGUR beyinde değindiği noktaya dikkatinizi çekmek isterim.

Ledleriniz mutlaka aynı soğutucuya bağlanmalı. İyi soğutulmalı. Paralel bağlantının dezavantajı paralel kollardan birinde devrede kopma ledlerde arızalanma olursa power supplyniz bunu algılamaz ve kalan kollardan istenen akımı akıtmak isteyecek ve 4 koldan 1750 ma akacak. Bu akımı akıtmak için voltajı yükseltecek. Buda ledlerinizin arızalanmasına neden olacaktır.

kolay gelsin.
 
Yakabilirsiniz doğrudur ama guruptan herhangi biri gittiğinde sırayla hepsini " yakabilirsiniz!!! ". Bulabilirseniz 102 volt 350ma hepsini seri bağlayın. Bulamazsanız 5 ayrı 350 ma sürücü güvenli olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,515
Mesajlar
927,518
Kullanıcılar
452,094
Son üye
fatihis0
Geri
Üst