Dip not olarak sunuda söyleyeyim. Bu tip çok kademeli çıkışlı pc güç kaynakları çıkış voltaj larını kontrol eder. Çıkışta geri feedback devreleri vardır.
Şöyle örnek vereyim siz 12 volt tan aşırı akım çekmek istediğinizde feedback devresi 12 volt düştü diye PWM duty ayarı yaparak voltajı arttırma yönünde ayar yapar. tam bu anda +5 volt üretilen voltaj yükseldiği için sorun başlar. Bu nedenle 12 volt tan akım cekemeyebilirsiniz.
Bunun çözümü olarak +5 volt devresi ne bir taş direnç baglamanizi öneririm. Bu taş direnç bir miktar harcama sağlayarak bir dengeleme yapacaktır. Bu yöntemle +12 volt çıkışından daha stabil yüksek akım çekmenizi sağlayacaktır.
Bu konu yani dirençleri ilgili size daha detaylı bilgiyi pc başına geçince verebilirim. En azından deneyiniz bir direnç ekleyerek bişey kaybetmeyiz deneyim kazanmış olursunuz.
Not : bu modifiyeli ben denemedim okuduğum bilgilerden edindiğim bir bilgidir. Kaynak göstereceğim.
Evet dc motorların kalkiş demeraj akımları yüksek olduğu doğrudur ancak yükle olmayan bir dc motor yani motor boşta iken bu kalkiş akımı çok yüksek olacağını düşünmüyorum.
İyi çalışmalar.
Edit,
Bir diğer konuda sayın main loop arkadaşımızın da uyardı gibi konu hangi 12 volt kullandığınızda önemlidir. pc power supply si birden fazla voltaj çıkışı vermektedir. +12 -12 +5 -5 +3,3 v.s. Çoklu çıkış vermektedir. Siz testiniz de yanlışlıkla -12 volt kullandiysaniz güç kaynağını zin korumaya geçmesi normaldir çünkü verebileceği akım düşüktür. Aşağıdaki sema da görüldüğü üzere +12 volt için sarı ve siyah renkleri kullanmalısınız.