Arkadaşlar böyle bir kablo takıp powerbank üzerindeki voltaj seviyesini 5 volttan 12 volta yükseltip modemi çalıştırabildim.
Ama şimdide şöyle bir durum var, modem her zaman açık kalması gerekiyor, powerbank şarj olarak bağlı durumdayken USB soketinden de modemi besliyorum. Bu süreçte powerbank hem şarj oluyor (dolu değilse) hemde üzerinden modeme enerji veriyor.
Elektrik gttiğinde 1 sn lik powerbankin USB çıkışında kapanma gerçekleşiyor, modem yüksek ihtimalle korumaya alıyor, modeme voltaj veren usb soketine kondansatör eklense 1 sn lik oluşan kesintiyi çözebilir miyiz ? bide kondansatör nasıl bağlanması uygun olur.
Teşekkürler.
Modem en fazla çekeceği 1.5A oluyorModem 12 volt, 1.5mper gül istemekte
----
Kablo 5 volt/12 volt yükseltici çıkış max 1amper yazıyor ama benim modem sorunsuz çalıştırdı.
prof. cevabın için teşekkürler, senden ricam bu parçayı nereden satın alabilirim ve en basit haliyle nasıl bağlanması uygun olur ?Modem en fazla çekeceği 1.5A oluyor
normal çalışırken her zaman bu akımı çekmez.
Zaten o kablo dönüştürücünün 12V 1A çıkışı süreköi vermesini beklemem ben.
Biraz Çin lilerin abartması.
Neyse powerbank usb çıkışından 5V 2A çekildiğini dönüştürülüp modeme yettiğini varsayalım.
Bu gerilimi 1 saniye boyunca bir kapasitör ile vereceksek:
E = 5V * 2A * 1 saniye = 10 Joule
Kapasitör gerilimi 4.5V a düşse bile dönüştürücünün çalışabileceğini varsayalım.
Üzerindeki gerilim 5V tan 4.5V a düşene kadar 10Joule verecek kapasite değeri
(kapasitör üzerinde depolanan enerji formülünden)
E = (1/2 )C * Vkare
Efark = E5V - E4.5V = 10 Joule olmalı
10J = 0.5 * C * 5kare - 4.5kare
C ~= 10/ 2.5
C = 4 Farad
ancak süperkapasitör kurtarır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?