priz kablosu yanarsa

merhaba arkadaşlar ben daha yeniyim de bir soru soracağım mesela bizim evdeki priz çalışmıyor galiba sorti kablosu yanmış şimdi ben direk buat tan prize yeni faz nötr toprak (1.5 nya)çekmeliyim deil mi??? başka çözümü var mı??

Pirize aşırı yük bağladıysanız belki buğattaki ek yeri filan yanmış kopmuş olabilir.

Kablonun yandığına nasıl kanaat getirdiniz? Bir yerlerde gevşeme kopmada yaşanmış olabilir. Sigorta panosuna kadar kontrol etmekte fayda var.

Yandığını düşündüğünüz pirizi söküp kabloların ucunu açıp resimleyebilir misiniz?

Kablo izolasyonu rengi bakırın rengine durumuna bir bakalım.

Yanık nereye kadar ilerlemiş tespit etmelisiniz.

Buata kadarsa evet oraya kadar olan kabloyu yenilemelisiniz. Buattan Sigorta panosuna olan kablo sağlam ise kalabilir. Yok oda yanık ise onuda değiştirmelisiniz.

Eski kabloyu klavuz olarak kullanıp yeni kabloyu çekebilirsiniz.

Uygun güç için doğru kesitte kablo çekmenizde fayda var. Bir daha yanmaması için.

Kolay gelsin.

orjinali 2,5 lük sayın serkan_48

bilgisayar gibi ev aletleri çslıştracağım

yanma sebebini tam bilmiyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
2.5 mm2 lik bir kablo pc , tv gibi donanımlarla yanması pek mümkün değil.

Elbette değiştirince çalışacaktır ancak sorunun temelini tesbit etmek için sorguluyordum.

Mesela o hatta ufo tarzı ısıtıcı çalıştırmış olsaydınız tamam arızalanması normal diyecektim ancak pc gibi düşük güçlü alıcı ile yanması normal değil.

Değiştirip sonucu gözlemleyebilirsiniz. Dikkatli olunuz.

Yanık konusunda bariz nasıl anladınız? Kabloda ne gibi değişimler gözlemlediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…