profibus alarmı hk.

magi

Üye
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba.görevli olduğum tekstil fabrikasında profibus alarmı nedeniyle sorun yaşıyoruz.anlık olarak gelen bu alarm hattın yavaşlamasına sebep oluyor.Bu sorun;alarma göre ufak bir panodan geliyor.Panonun içinde ET200 dağıtılmış ı/o var.acaba sorun anlık enerji kesintisi olabilirmi.çünkü profibus soketi ET200 e bağlı.Yoksa problem üzerinde bulunan kaset tipi giriş çıkış modüllerindemidir(sanmıyorum)?Kabloları kontrol ettim bi problem yok..görüşlerinizi beklyorum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
İlk olarak Profibus soketini değiştirmeni öneririm. Eğer sisteme sonradan frekans konvertörü ve harmonik oluşturacak başka bir ekipman eklemediysen büyük ihtimal sokettendir. O da olmazsa IM modulü değiştir. kolay gelsin...
 
Profibus'ın kopup tekrar geri geliyor. Soket üzerindeki sonlandırma direncine bak. Eğer o modül Profibus'un son nodu ise On konumunda olmalıdır. Kablolarının Shieldleri konnektörün şasesine bağlı olmalıdır. Profibus hattın manyetik bir alan yanından geçiyor ise bu kısımda metal boru içerisinden geçirip boruyu topraklamalısın. Ya da manyetik alandan uzaklaştırılmalıdır. Eğer kablo 20 mt'yi geçiyor ise repeater takman gerekebilir.
 
i/o larda kısadevre veya aşırı akım olabilir. işin biraz zor. s7 300 mü kullanıyorsun
 
Dostum Network ünü tam bilemiyorum ama Fiberoptik kablolarınız varsa soketlerinin ucunda az bi toz bile olsa haberleşmede anlık veya kalıcı kesintilere sebep olabilir.Yalnız bu kablolar çok hassastır.Soketi çıkarınca kablo ucunu bir peçeteyle bastırmadan bir iki sefer sildirin hatta hafifçe sürttürün yeterli oluyor.Bu soketler yarım tur dödürülüp aşağı çekilerek çıkartılıyordu sanırım.Bir bakın önce buna.

Bu durum meydana geldiğinde OLM 'lerde ilgili CH kanal anlık gider.Sarı led Kırmızıya döner.

Bİrde Çözümü bulunca sonucu yazarsanız Faydalı Olur.
 
Son düzenleme:
i/o larda kısadevre veya aşırı akım olabilir. işin biraz zor. s7 300 mü kullanıyorsun

Sn. Fluke' a katılıyorum. Ayrıca profibus ile IO ların beslemeleri içeride birbirlerinden izoledir. IO lardan dolayı aşırı akım yada kısa devreden dolayı herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Ayrıca CPU nun versiyon numaralarıyla projenizin Hardware kısmındaki konfigürasyondaki CPU numaraları aynımı?. Bazen cpu nun yeni versiyon olduğu zamanlarda bu tip kopmalar yaşanabiliyor.

Soketlerin bağlantısı bu işte çok ama çok önemlidir. Soket olayı daha öncelerde yaşanmış acı tecrübelerle sabittir.
 
Profibus hatasını nerden okuyorusnuz Scada üzerinden mi yoksa ET200 modülünde sf-bf gibi alarmlar varmı yani tam olarak yazılşmamış hata buna bakabilmek için et200m haberleştiği plc ye bakmak lazım simatic menager programı kullanabiliyorsanız işiniz kolay ve anlık olduğu için belki et200m yanındaki kartlarda sorun olabilir özel meit atarak bana ulasabilrseniz size yardımcı olabiliri.
 
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler...Bu alarm belirsiz zamanlarda geliyor...elemana takip ettirdim...bi defa alarm geld onda da DO soketinin ışıkları sönmüş..o soketi değiştirmeyi düşünüyorum..ama daha o alarm gelmedi(1 günü geçti)..acaba panodaki sitop powerdamı bi kesinti oluyor?
 
Profibus hatasını nerden okuyorusnuz scada üzerinden mi yoksa ET200 modülünde sf-bf gibi alarmlar varmı yani tam olarak yazılşmamış hata buna bakabilmek için et200m haberleştiği plc ye bakmak lazım simatic menager programı kullanabiliyorsanız işiniz kolay ve anlık olduğu için belki et200m yanındaki kartlarda sorun olabilir özel meit atarak bana ulasabilrseniz size yardımcı olabiliri.

sf-bf ışıkları yanmamış elemanın dediine göre...simatic manager'dan girmeye çalıştımda programın bazı kısımları kilitli:(
 
Arkadasların dedikleri aynen gecerli.

Ek olarak Simatic manager diagnsotic bufferden gecmiş hata arsivine bakabilirisn.
Kalıcı olarak bir kopma yasanırsa hardware config menusunde tek tek tum saha modullerıni(modle ınformatıon) kontrol edip hangisinin yada hangisinden itibaren bus hattının problemli oldugunu görmen mumkundur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,007
Mesajlar
922,448
Kullanıcılar
451,218
Son üye
emrah asrav

Yeni konular

Geri
Üst