profibus alarmı hk.


Lumberg yada benzeri profibus kontrollü i/o adalarında giriş yada çıkış koruması olduğu halde kısadevre olduğunda profibus hattı çökmekte. 10 gün önce gövdeye kısadevre olan bir dedektörden 840D profibus hattının çöktüğünü gördüm.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
RACK'da bazen geçici sorunlara neden olabiliyor. Daha önce başımıza gelmişti. Rack'ı değiştirince düzelmişti.
 
Anlık olarak gidip geliyor ise kablonun hareketli bir yerden geçip geçmediğini kontrol edin, genellikle bu bölgelerdeki kırılmalardan yada temassızlıklardan kaynaklanır,bağlantı konnektörlerinin kablolarında mutlaka shild bağlı olmalı,
 
dijital çıkış modülünü değiştirdim,bakalım tekrar aynı alarmı verecekmi..ama değiştirirken hiç mantıklı gelmedi..çıkış birimiyle profibus alarmının ne alaksı olablir?
 
Böyle diyorsan bencede Modül Arızası var senin sistemde.PLC ye bağlan ve online ol.HARDWARE İNFORMT SEÇ. PLC tabında FAULTY MODULES ile arızalı modulunu ara.Yalnız modülün tam olarak arızalı hale gelmemiş senin bu durumda da bulmak kolay olmuyor.Anlık gittiği için Resetleyince sistemin tekrar çalışır.Hata anında yakalaman gerekir.FAULTY MODUL ekranda sık sık UPDATE yapman faydalı olur.

Bu fikirlerimi benim başıma gelen hatalara benzerlik taşıdığından yazdım.Belki senin sorununda bu olabilir.
 
Son düzenleme:
arkadaşların dedıklerıne katılıyorum
ama bence oluşan harmoniklerden bus hattının hata vermesıde muhtemel

daha önce devreye aldıgım sıstemde ac motor devreye gırdıgı anda cpu bus hatası verıyordu.

bus hattının guzergahını degıstırmen ılk önceliğin olabilir

kolay gelsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…