Bir uygulama için loadcell indicatör kullanıp Profibustan haberleştiricem.
Bunun için S.Manager -Hardware den Profibu ağacınına işlemem gerekirmi?Birde haberleştirdikten sonra actuel değeri PLC den nasıl okuruz.Örneğin indicatör 2 kg.gösteriyor ben bunu programda nasıl görüp işleyebilirim.
bahsettiğiniz ürünün gsd dosyası olmalı bunu eklemeniz gerekli. böylece hw manager bu ürünü tanır. yine ilgili firmadan hazır DB ve/veya FB ihtiyacınız var...
Sayın Bursa nın dediği gibi öncelikle gsd dosyasını bulup hardware configuration da profibus hattınıza eklemeniz gerekli.ekledikten sonra cihazınız ile ilgili giriş çıkış adreslerini görürüsünüz.Bu adreslerden ihtiyacınız olan bilgileri okuyabilirsiniz.Önemli olan cihazın bu bilgileri hangi data çeşitinde verdiği.Mesela integer olarak mı yoksa real olarak mı.Buna göre plc de işlem yapmanız gerekebilir.örneğin cihazınız 0-2000 kg arası ölçüyorsa çıkışta siz bunu 0-20000 değerinde okuyorsanız gerçek değeri 10 bölerek okursunuz.bu bilgileride cihazın kullanma klavuzundan bulabilir veya cihazı aldığınız firmadan yardım alabilirsiniz.
s7 200 de zaten s7 300 deki gibi profibus haberleşmesi yapamazsınız.sizin yapmanız gereken s7 200 ün desteklediği haberleşme protokolleri(PPI,MPI,USS,MODBUS vb.) ile cihazınızın desteklediği protokolleri öğrenip uygun olanı seçip haberleştirmek.
loadcell indicatör dediğiniz ürünün haberleşme konnektörü var mı haberleşme için portu yoksa hiç bir şekilde haberleşmez. analog çıkış veriyorsa herhangi bir analog girişten bağlantı kurabilirsiniz.
10 yıldan uzun bir süredir loadcell indicatör lerinden bilgiyi analog olarak kullanmaktayım. 15.000 kg. lık sistemde neredeyse 1 kg. hassasiyetle ölçüm gerçekleştirilebiliyor. Tek dezavantajı indikatörden gelen analog bilginin işlenip gösterilmesi aşamasında 300-500mS süre geçiyor. Buda bizim üretimimiz olan sistemlerde gözardı edebiliyoruz.
Merhahbalar serhns öncelikle s7300 de gsd dosyası bulman gerekli eğer kullanacağın loadcell markası ve kodu neyse mutlaka gsd dosyası bulunur bana özel meilden atabilirsen yardımcı olurum.
arkadaşlar s7 300 ile pilz pnoz emniyet rölesini profibastan haberleştirdim ama pilzde adresleri konfigüre edemiyorum daha önce bu uygulamayı yapan varmı..örnek proje yollayabilirmisiniz...