İşaretli bölgedeki triyak, dirençleri değiştirin. Kılıfları yanmış olsa da o sıradakilerin sağlam olanları ile aynı değerdedir.
*** yan yana 5 triyak ve bağlı bulundukları dirençler aynıdır
Ventil arızaliymis makine su alırken resmen oradan kıvılcım çıktı patlama sesi geldi ventilden. Ventilin içindeki bobinlermi kısa devre oluyor? Merak ettim açıkçası. Birde prosestat da arıza var ise ventili bozarmi teşekkürler
Prosestat, su seviyesi eksik veya tam olduğu zaman kartta ilgili komponente bilgi vererek ventilin açılmasını veya kapanmasını sağlar. Ventil bobinine faz ve nötr girdiği için kısa devre var ise dediğiniz durum olur.
Prosestat, su seviyesi eksik veya tam olduğu zaman kartta ilgili komponente bilgi vererek ventilin açılmasını veya kapanmasını sağlar. Ventil bobinine faz ve nötr girdiği için kısa devre var ise dediğiniz durum olur.
Arızayı giderdim ventilde sorun yokmuş ventilin üzerine giren kart kırmızı yuvarlak içine aldığım pinler ortak olmuş bu yüzden kısa devre yaptırıp kartın üzerindeki tiryaklari patlatıyormus. Sağdaki bozuk soldaki sağlam.Çıkma buldum bir tane.. 220 verdim iki ventilden su gelince hemen anladım multimetre direnç kademesinde ölçüncede değer veriyor zaten makine şuan sorunsuz çalışıyor.