Proje Kontrollük ve Müşavirlik Danışmanlık

yaman9

Üye
Katılım
1 Haz 2007
Mesajlar
582
Puanları
1
Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Proje Kontrollük ve Müşavirlik, Danışmanlık işleri nedir? Yani Uluslarası projelerde Müşavir firma mühendisi-görevlisi ne iş yapar? Kontrollük veya müşavirlik hizmetlerinde çalışmış olan arkadaşlardan kendi tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
 
Eski bir konu ama özellikle İSMEP ve benzeri projeler ile daha fazla gündeme geliyor...
müşavir firmada çalışan yada çalışmış arkadaşlar tecrübelerini yazarlarsa iyi olur..
"yaman9" siz müşavir firmadamısınız şu anda...
 
firmanın çalıştığı ülkede veya işte ana firma, imalatçı firmayı taşeron olarak tutar eve bu işleri denetleyecek hak ediş ataşmanlarına göre takibini yapacak projenin yapılan işle uygunluğunu takip edecek gerekli proje tadilatlarını düzenleyecek. ana firmaya düzenli olarak raporlama yapacak inşaat esnasında kullanılacak tüm malzemeler hakkında bilgi sahibi deneyimli kişilerden seçerler genelde onuda belirteyim.
yabancı dil bilgisinin olmasıda lazım çünkü bazen firmalar malzemelerin siparişlerinide bu kişilere yaptırabiliyorlar. çoğunlukla autocad bilgiside gerekiyor bu iş için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…