Proje: Ucuz Elektrik - Toprak Aküsü - Maliyet 200 TL ve 3KW

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şunu da belirtmekte fayda var. Havadaki ya da topraktaki elektriği kinetik ve statik olarak iki başlıkta incelemek gerekiyor.

1. Kinetik (Sıcak) - Sizin bildiğiniz ve yalnızca FM, TV, Baz ve Wifi istasyonlarından gelen sinyaller kinetik başlıkta inceleniyor. Daha önemlisi bu kinetik varlık bunlarla sınırlı değil ve güneşten gelen ve çok çeşitli frekanslarda manyetik olarak güneyden kuzeye dalgalanan bir yapıya sahip.

2. Statik (Soğuk)
Henüz pek bilinmese de modern bilimin atmosferik Elektrik dediği konu bu gruba giriyor. Bu elektrik pozitif ve negatif yüklü iyonlar ile adeta havanın kapasitör olduğu bir yapıda depolanmış olarak bulunuyor. Havadaki elektriğin kinetik hali biliniyor ancak bu statik durumdan pek çok kişinin haberi yok ve anlaşamadığımız ya da yanlış anladığınız konu bu noktada kilitleniyor. Bu konuyu daha detaylı araştırmanızı öneririm. Havada çok daha fazla birikmiş enerji var. Toprakta ise bunun neredeyse bir 10 katı kadar daha var.

Bu iki elektrik türü aynı şekilde toprakta da bulunmaktadır. Tıpkı RF sinyalleri gibi havadaki yapının aynısı daha güçlü şekilde toprakta bulunmakla birlikte statik olarak da iyonlar ile depolanmış hali de aynı havadakiyle benzerlik gösteriyor.

Bu yazıları okuduktan sonra benim bir şeyleri yanlış bildiğimi ve anladığımı imâ edecekseniz bunu lütfen belirtin. Muhtemelen konuyu bilmeyen ya da yanlış anlamış olan sizler olacaksınız. Bundan hiç şüphem yok çünkü bahsettiğim statik kısım olması gerektiği gibi doğru şekilde bilinmiyor. Endüstriyel ve eksik olan bilgilendirmeleri hep yanlış şekilde birbirinize aktarmışsınız. Bunları doğruları ile değiştirmek gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Deneyiniz başarı olabilir ama akım konusunu asamassiniz ufak bir LED yakmaktan oteye gecemessiniz.
Mantıken fizik kanunlarina aykırı.
Dediğiniz şeylere ek olarak şunlara soyliyim daha önce meraktan ceviz ağacı gövdesi limon patates ayva ve ayva ağacı gövdesinde led yakmayı denedim bazıları başarılı ama bu uzun surmuyor doğada bir çok enerji kaynağı var ama ama bunu sürekli bir surdurebilir bir enerjiye dönüştürmek imkansız.
 
Yaptığınız bu küçük yapıyı çoğaltıp paralel olarak çoklamayı deneyin. Göreceksiniz ki bir led'i yakmanın ötesine geçip bir ampülü yakabileceksiniz. Bu ilk başta 12V bir led ampül olabilir. 5-10 adet seri bağlantı kurduğunuzda 12V'a yakın bir değer alıyorsunuz fakat paralel olarak çok sayıda bağlantı oluşturursanız. Gerçekten istediğiniz ve sizi şaşırtacak ölçüde akım çekmeyi başarıyorsunuz.

Biraz sabır
 
Hayalin güzel arkadaşım ama umutlanma sürdürebilir bir enerji kaynağı değil bunu anlamalisin bence dene ve gör video paylaşma çünkü bunlar bilindik şeyler forumdaki kisiler mesleklerinde uzman kişiler yaptigini paylaş sonucu görelim.
 

Niye hep biz yapıyoruz? Sen bize nasıl yapamadığını göster, biz de sana nasıl yapılacağını gösterelim. Öyle olmaz mı?

Ayrıca siz yapmayarak daha çok şey bilebileceğinizi mi söylemeye çalışıyorsunuz? Daha açık konuşun! Burası bir üçüncü dünya ülkesi ve bildiğinizi sandığınız şeyler ya hatalı eksik bilgiler ya da tümüyle ezberle ve tecrübesiz edinilmiş bilgiler.
 
Son düzenleme:
konu baya bir uzamış gitmiş konuya dahil olanlar da olmuş sevindim doğrusu
Ahmet kardeşim... ben seni gayet net bir şekilde anlıyorum merak etme ... gittiğin yol doğru.. biraz eksik bilgiler de var ama onlarda düzelecek .. kimseye bir şeyleri ispat etmek zorunda değilsin... zaten bu konuyu okuyanlar ne demek istediğini gayet net bir şekilde anlıyor.... çoğu okuyup cevap bile yazamıyor dalga geçerler diye senin yolun doğru... gidiş yolun doğru... ancak sana şöyle söyleyeyim konuyu çok fazla dağıtıyorsun. bu sözümü yanlış anlama.. gidiş yolun doğru hatta bu projede başarılı olacaksın. Seni anlamayanlar anlamasın kendini ispat etmeye de çalışma. boşa zaman kaybı... projenin neresinde kaldın varmı bir gelişme?

Ahmet kardeşim bunu bu şekilde anlatırsan olmaz derler tabi sen bu konuyu böyle anlattığın zaman Elektrik mühendisi kardeşlerimizin otomatik olarak verecekleri cevap imkansız demek olur bunu böyle anlatma hep haksız duruma düşersin. ben senin anlatmak istediğin şeyi biliyorum. ama onlar senin ne demek istediğini anlamaz... Hata bizde onlarda değil
 

Daha önce peltierler ile ısı projesine başladım ve aliexpress.com a siparişlerimi girdim. Artık Posta Gümrüğü ile bu siparişlerimizden extra para alıyorlar daha önce böyle değildi. Şimdi ne kadar alacaklarını öğrenmek için siparişlerin gelmesini bekliyorum. Daha sonra bazı özel diyotlar ve malzemeler için yeni bir sipariş vereceğim. Malzemeler burada çok pahalı Çin'den ücretsiz kargo getirip burada gümrük bile ödesem daha ucuza mâl oluyor.

Proje yapmak kolay değil. Hemen her akılnıza geleni araştırma yapmadan daha iyisi için tartışmadan başaramazsınız. Burada bir projeyi yapmadan önce daha iyisi üzerine tartışmayı yanlış anlıyorlar ve böyle bir dil çoğunun diyalektiğine yabancı geldiği için gelip buraya s.çıp sıvayıp kusup gidiyorlar. Halbu ki konu neymiş ne değilmiş biraz araştırma yapıp, yapılmış başarılı örnekler konusunda daha fazla bilgi toplayıp burada paylaşsalar gerçekten bir avrupa ülkesinde yaşadığıma inanacağım. Maalesef düşük zekâ hep şöyle der. Bak şu şu yaptı olmadı başaramadı sen de yapma! Bunlarda zeka bu kadar olunca çoğuna cevap vermeye bile tenezzül etmiyorum fakat insanî olarak ve ilk tanışma maksadıyla katılan herkese mutlaka yazıyorum ki tanıyayım fakat beni şaşırtacak şöyle avrupa kafalı, zeki, pratik bir adama sen den başka denk gelmedim. @guzelyalili Ayrıca senin daha önce yaptığın şu hidrojen eldesi projeni de çok beğendim. Videosunu paylaşmıştın daha önce değil mi? Ben çok başarılı buldum ve neden insanlar doğalgaz kullanırlar anlamak mümkün değil. Bu aklıevveller günümüzde endüstride ne varsa hep doğrudur kafasıyla yaklaşıyor ve yeni bir icat yapılırsa mutlaka haberimiz olur kafasını yaşıyorlar. Bunların aklı basmadığı için bir de neymiş ben öğreneyim demez, bunlarla uğraşanları hor görürler. Düşük zekânın mantalitesi kısaca böyle... Üzülerek söylüyorum ama biraz katkı sağlamak konusunda çaba görsem zekânıza dil uzatmazdım.
 
Son düzenleme:
yok ben hiç video paylaşmadım. hidrojen ile ilgili deneylerim oldu ancak yayınlama ihtiyacı duymadım. çünkü bir çok kişi bu konu ile ilgili video yayınlamış durumda. ben senin bu paylaştığın konunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. o konuda şüphen olmasın. proje üretmek baya bir zaman alan konu... sen çalışmalara devam et bende bir kaç prototip üzerinde çalışma yaparım. daha önce yaptığım projeyi tekrardan yapmam gerekiyor.
 
Araya girmek istemiyor olsam da, asgari müştereklerde buluşmayı öneriyorum! Mesela, "Elektrik nedir, nasıl tarif edilir" den başlasak?

Estafullah hocam araya girmek değil burası umumi bir platform isteyen herkes fikirlerini paylaşabilir. Sizin yazdıklarınızdan sonra denk gelmiş ama sizin yazınızı sonradan gördüm ve yazıklarım umarım talebinize cvap olmuştur.

Elektriğin gerçekte ne olduğunu anlamak ve statik (soğuk) elektriği nasıl sıcak elektriğe dönüştürebiliriz bunu daha iyi deneyimlemek için daha fazla araştırma yapmak gerekli. Ölçmek için öncelikle kondansatörlere aktarıyoruz. kondansatörden çektiğimiz voltaj ve akımın karakteristiğine göre uygun şekilde depolama yapıp gücü maksimize etmeye çalışıyoruz.

Herkesin bildiği şu; Bir kaç elektrot ile bağlantı kurup oluşturabileceğiniz sistemle ancak bir ledi yakabiliyoruz.

Şimdi ben de diyorum ki neden bir kaç elektrot bağlayıp çok fazla elektrik bekliyorsun. Gerçi bunu başarmak da mümkün, nasıl olabileceğine daha önceki paylaşımlarımda değindim. Bu arkadaşlara diyorum ki 5-10 adedini seri bağladıktan sonra 12V civarı bir voltaj ölçmeyi başardıysanız bu beşli onlu seri gruplarda en az on adet oluşturup onları da birbirlerine paralel bağlamayı deneyin. Göreceksiniz ki asit konusunu ihmal etseniz bile bir ampulü yakmayı başaracaksınız. Ayrıca kullanılan elektrotların boyutları ve dolayısıyla yüzey alanı büyüdükçe voltajı ve akımı daha da artırmak mümkün oluyor. Bu açıdan bakınca ve elektrot maliyeti dışında göze görünen bir maliyeti olmadığı için oldukça uygun ücretli bir proje olarak çalışmaya değer görünüyor. Henüz kapsamlı bir proje yapmasam da bunu yapmak için çok hevesliyim ve hakkında oldukça fazla araştırma yaptım ve bunu başaranlar çok umut vaadediyor.

Bence denemeye değer, ne de olsa elektrik ve enerji hayatımızın vazgeçilmezlerinden. Bu projeyi özellikle kırsalda yaşayan ve elektriğe ulaşamayan insanların dertlerine bir çözüm olarak yapmak da beni motive edebilir Nihayetinde bir kaç metal parçasıyla bir çocuğun ders çalışmasına imkan verecek bir ışık kaynağına güç vermek öyle kapsamlı ve zorlayıcı bir proje değil. Uğraştıkça insan daha çabuk öğrenip hatalarını görüp onları düzelterek daha yüksek verim elde edebiliyor. Bizim insanımız biraz hazırcı olduğu için başlardaki başarısızlığı nihayi bir başarısızlık olarak değerlendirip bir de sana filan filan yaptı sen de yapma başaramazsın diyor. Bu kafa yapısı sizin dışınızdaki herkes böyle olunca insanı çileden çıkarabiliyor.
 
Şu kısım hariç mesajı beğendim.

Sıcak soğuk Elektrik diye bir tanım yoktur, buna gerekte yoktur,
tartışılmasında faydada görmüyorum.


Anlattıkların son mesajındaki felsefeyle çok faydalı işler,
takıntı haline getirilmedi müddetçe tabi yoksa
bir inanca dönüşüyor müridlik veya tarikat kurmaya doğru gidiyor genelde,
sizdede öyle olur mu bilemem, bu sadece bir gözlemim.

En azından çalışmasa dahi niye çalışmıyor deyip
birçok soru sorup birçok yeni bilgi öğrenmeye vesile olur.
Hiç bir şeye yaramasa yeni bir şey öğrenmekle alzheimer olma riskini azaltır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…