Projektör yardım

K. Murat

Üye
Katılım
12 Şub 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
43
Ustalar çok acil yardım işinden olcam yoksa. Şimdi ustalarım bi mavi bi yeşil projektör var burası kum fab. Müdür diyo ki fırın çalışırken yeşil ışık ( projektör ) seperasyon çalışırken mavi ışık yansın diyo. Işıklar vardı yandı yenisi geldi bende taktım ama ikisi birden yanıyor benden önceki mühendis nasıl bağlamışsa ben bağlayacağım acil yardım abiler. Fab. Tepesinden elektrik panosuna tek bi kablo indirmiş kahve SARI mavi ( maviyi topraga bağlamış direk) aşağıda fazı ikiye yani yukardan tek kablayo bagladını aşağıda mavi yeşil nasıl ayırmış kablo bağlantı yaptıgı parçaları aşağıda resimle gösteriyorum ( 3 tane kontaktör 1 tane sigorta kullanmış. ben yukardan mavi projektöründe yeşilinde L sini kahveye bagladım aşağıdan faza bağladım ikisi birdenUstalar çok acil yardım işinden olcam yoksa. Şimdi ustalarım bi mavi bi yeşil projektör var burası kum fab. Müdür diyo ki fırın çalışırken yeşil ışık ( projektör ) seperasyon çalışırken mavi ışık yansın diyo. Işıklar vardı yandı yenisi geldi bende taktım ama ikisi birden yanıyor benden önceki mühendis nasıl bağlamışsa ben bağlayacağım acil yardım abiler. Fab. Tepesinden elektrik panosuna tek bi kablo indirmiş kahve SARI mavi ( maviyi topraga bağlamış direk) ben yukardan mavi projektöründe yeşilinde L sini kahveye bagladım aşağıdan faza bağladım ikisi birden yandı yandı pc başında cevaplarınızı bekliyorum acil abiler ustalar telefonla yardım etmek isteyen olursada 532 130 46 48.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 18
  • image.jpg
    100.3 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Projektörlere üç kablo gitmesi lazım biri yeşil için biri mavi ışık için diğeride nötr ortak kullanılmıştır.
 
Fırının kontaktöründen yeşile bir hat gidiyordur seperasyon kontaktöründende maviye bir kablo gidiyordur nötrlerde ortak.
 
İki kontaktördede no uçları var biri mavi projektöre diğeri yeşil projektöre.Yani projektörlerin L uçlarına
 
Sarı yeşil olan kablonun bağlandığı kontaktör doğru görünüyor .Diğer kontaktörün büyük ihtimal girişine bağlamışsın.Aynı faza denk geldiği içinde sigorta atmamış ve ikisi birden yanıyor.Mesaj yazarken alıntı ile cevaplaya bas mesaja ekleme yapma takip edemiyorum.
 
Arkadaşı kovdular sanırım. Valla yetişmeye çalıştım geç kaldık heralde.
 
Veysel usta Sağol yok işten kovmadılarda vardiya değişti . şimdi deniyorum usta hemen cevap yazacam sana.bide ben bu işin üstüne zam istedim dün
 
Tamam usta kafamdaki aksiliği giderdin şimdi anladım. Ama tek sorun topraksız bağlasam olur mu topraga kablo kalmadı Veysel usta.
 
3 telli kablo ile daha once 2 projektor yaniyorsa toprak cekmemislerdir.
ortak olan buyuk ihtimal noturdur.
yada notur yerine toprakla devreyi tamamlamislardir.
 
Projektörü bağladığın yere en yakın toprak hattı neresi ise oraya bağla eğer çelik konstürüksiyon varsa işin daha rahat.Mühendis toprağa bağlamıştı demiştin [MENTION=23390]egypt[/MENTION] arkadaşımızında dediği gibi toprakla devreyi tamamlamış olabilirler.Sen doğru olanı yap onu nötre bağla projektörlerede ayrı toprak hattı çek. [MENTION=309920]K.Murat[/MENTION]
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…