proteusta görünmeyen bacaklar yardım

mandalina_

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
61
Puanları
1
Yaş
39
elimde bi yürüyen led devresi var.Devrede 4015 ve 4093 entegresi var.
Devrenın voltajı 5v olarak alınmış devrede.Ben devrenın voltajını degiştiremiyorum.4015'e 12voltla girmek istiyorum ama üzerinde sağ tuşa basınca edit propertiese girdigimde orda 5v,10v,15v bunlar dışında başka degerler seçemiyorum giremiyorum.Buna ilaveten güç kaynagının voltajını degiştiremiyorum devrede.Devrede ground ve power denilen sanırım o label denilen şeyler var.Onlarla da ugraştım yine olmuyor?Sizce nasıl yapabilirim?
 
Anladığım kadarı ile söylüyorum;
O label denilen şeyler diye kastettiklerin yerine devrende harici olarak battery kullanırsan istediğin gerilim değerini bu pilde yazabilirsin; seni kısıtlamaz.
 
Devre bu arkadaşım.Burda tüm sistemi 12volt yapmak istiyorum.Tabi ledleri ona göre degiştircem.Nasıl yapcam yenıden kurup bataryamı eklemem gerekli?


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
ben elektronikçi değilim keşke yardımcı olabilseydim kib kardeş
 
Tüm sistemi 12V yapabilirsin bu proteusta sana sanıyorum hiç sorun çıkarmayacaktır ama gerçekte ledlerin önüne koyduğun direçleri kullandığın transistörü değiştirmen gerekecek.
 
ben 3 led birbirine seri+300ohm direnç takacam her pine.Ledler şerit led oldugu için ledleri ve direnci birbirinden ayırma şansım yok.
Peki hangi transistörle sürmem gerekecek?
 
Benzer devrede ledleri BC 238 ile sürdüm sorun olmadı...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…