proteus'ta nasıl çalıştırırım?

protonu kaldırıp yeniden kurmayı bir deneyin. Hatta başka bir yerden programı indirin ve indirmeden önce yorumları okuyup çalıştığından emin olun.

eğer proton plus la beraber compiler kurulmuyorsa, compiler yüklemek zorundasın. (proton plusla beraber compiler kurulması mantıksız, çünkü kullanacağın programlama diline ve programlayacağın mikrokontrolör çeşidine göre compiler değişecektir. Bu yüzden genelde ayrıca kurulurlar.Kurulduktan sonra proton plus doğrudan o compilerı tanıyacak yada senin ek olarak yapman gereken şeyler olacaktır ki eğer elinde bununla ilgili bir döküman varsa o döküman ilk bölümünde nasıl yapılacağı açıklıyordur.)

Eğer bu sorunu çözememeye devam edersen sinirlenip proton plus öğrenip denemek zorunda kalıcam

Programın Lite versiyonunu yükledim. ilk çalıştırdığımda compiler seçebileceğim bi Ekran geldi. otomatik olarak bul dedim, o buldu.(find manual ve find automatically die iki seçenek var)

Sonra senin verdiğin kodu compile ettim. "pause" larda hata verdi. onların yerine delayMs yazınca compile etti ve Hex dosyasını oluşturdu.

Hex dosyası yukardaki gibi. bunu bi text dosyasına aktarıp .hex olarak kaydedebilirsin.

senin koda aşağıdaki iki satırı ekledim.
Device=16F877
XTAL=4

Senin "device" mikrokontrolör ve osilatör hızı farklı mı bilemiyorum tabi.

ABYS teşekkür ederim yardımın için,
bende dün gece mplab ID de uğraştım kod yazmakla
Anladığım kadarı ile mplab programı assembler,proton ise basic programı yani temel programlama dili olan makina dili mplab da ,Orada bir kaç ledi değişik kombinasyonlarda yakabilecek komutu yazmakla başladım sonra hex dosyasını oluşturbildim yani compile edebildim.Bu programı proteus ta entegrenin içine gömdüm ve bir kaç denemeden sonra bu işi hallettim sanırım.Çalıştırabiliyorm.Senin dediğin gibi komut satırında hata verdiği için çalıştıramadım proteus ta.
Daha sormak istediğim o kadar çok şey var ki şimdi bu programlama işinin mantığını çalıştırma şeklinin temelini anladım gerisini yapacağım denemelerle geliştirebilirm.
Bugun selanik pasajına gidip pic programlama kartı aldım, pic deneme kartı aradım ama bulamadm .Dükkanlardan birinde karşılaştığım biri delikli kart ve malzemelerini alıp bu işi kendin yapabilirsn dedi.Hatta orada kartın ve kağıdın üzerinde çokta güzel anlattı devrenin nasıl kurulacağını,ama işi pratike dökerken sorunla ve sorularla karşılaşacam biliyorm.Sizden yardım isteyebilirim.Forum da yeni olduğum için pek bilmiyorm kuralları yenii başlık açmalımıyım burdan devam etsem sormaya konuyu amacının dışına mı çıkartırım.

buraya yazalm
16f84 deneme kartı yapıyorm.+5V a 10k direnc bağlamam gerekiyor ama elimde 33k ve 22k direnc var bunları bağlarsam ne gibi sorun yaşarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…