Delta servolar dır/step olarak sürülebiliyor. Mach3 programında kullanılabiliyor. Bu servolarda işin mantığı aslında dır/step sürülebilen derken bu step sürücülerin sürülme biçimidir. Servoyu seçerken harici pals modu varmıdır diye bakmak gerekir. Yani dışarıdan pals ile sürülme modu. Delta servolarda DIR sinyali SIGN sinyalidir. STEP ise PULSE dir. Bu tanım genellikle diğer servolarada uyar. Eğer biz servolarda dır/step girişi diye bir giriş veya özellik bakarsak kullanıcağımız çok az servo kalır. Delta , panasonic , teco , advantech , mitsubishi , omron , mecapion .... bunlar harici pals (harici pozisyonlama) modunda kullanılarak mach3 te hepsi çalışır.
Buradaki seçimin maliyet kısmına geldiğimiz zaman harci pozisyonlama modunda kullanıcağımız için , pahalı , dahili pozisyonlama , dahili home bulma , hız ve pozisyon bilgisini can , modbus gibi haberleşmelerle değiştirebilen bizim akıllı servo dediğimiz servo sürücülere ihtiyacımız yok. Bize harici pozisyonlama modunda çalışan , hız ve tork modu olan daha ucuz aptal servo dediğmiz cihazlar işimizi görür.
Bir örnek vermek gerekirse Delta ASD-B serisi (aptal servo) frensiz 750W takımı 610$ iken , ASDA-A2 serisi (akıllı servo) frensiz 750w takımı 925$ dır.
Kolay gelsin...