Bekleme modundaki voltaj değerini görmek için kısa devre yapmadan sadece fişe takılı ve anahtarı açık şekilde YEŞİL ve MOR'un voltajlarını ölçtüğümde her ikisinde de 5v görmem gerekirken, YEŞİL'in +2.58V, MOR'un ise +5.10V verdiğini gördüm. O dediğiniz yöntem de iyi bir test olabilir evet ama yapamam diye düşünüyorum çünkü hem maddiyat, hem de zamanım yok maalesef.12V ile çalışan 50W halojen spot ampuller var.
Bu ampulden bir kaç tanesini paralel bağlayıp
+5V (kırmızı - siyah) çıkışına bağlayın ve
ölçümleri tekrar yapın.
Yüksüz iken garip gerilimler çıkabilir.
Referans gerilim 5V olduğu için yük bunun
üzerinde olmalı.
Gri kablo üzerinde de +5V olmalı. O kablonun
bağlı olduğu entegre kontrol edilmeli.
Teşekkürler ama şu anda bunu yapamayacak durumdayım. Cihaz gerçekten güzel, olsa şu anda da çok işime yarardı gerçekten.
PORTAKAL X4 | +3,42V |
KIRMIZI X5 | +5,13V |
GRİ X1 | +0,03V |
MOR X1 | +5,11V |
SARI X2 | +12,13V |
MAVİ X1 | -10,95V |
YEŞİL X1 | -10,95V |
Saygıdeğer ustam öncelikle teşekkür ederim, peki o bahsettiğiniz yedi bacaklı arkadaş bu mudur tam olarak? Bu arada bende kondansatörleri dediğiniz gibi değiştirmeyi düşünüyordum aslında ve başka hangi parçaları değiştirmemi tavsiye ederseniz, söylerseniz sevinirim.şimdi güzel insan, ben azıcık sesli düşüneyim bu amca hakkında.
1- Sigorta mutlaka sağlamdır, çünkü kısa devre olsaydı hiç çalışmazdı.
2- voltaj değerleri dengesiz, farklı ölçü aletleri ile ölçsek bile ayarsız bir voltaj çıkışı görünüyor.
3- burada tek çalışan elemanlarda sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum. büyük ihtimal entegre arızası gibi geliyor bana. orada arka tarafa saklanmış olan 7 bacaklı entegre amcayı bir değiştirip tekrar test etmek lazım. amma mutlaka araya seri lamba girerek enerji verelim ki başka bir arıza varsa en azından taktığımız parça kötü yola düşmez.
kafamda dolaşan tilkiler bunları söyledi, gerisi sizin inisifiyatinizde.
Ustam sizin tavsiyeniz U4 müdür peki? Veya siz ne önerirsiniz?Katılıyorum, bilen birine yaptırılmalı.
Bilen birine yaptırınız.Ustam sizin tavsiyeniz U4 müdür peki? Veya siz ne önerirsiniz?
evet üzerini buradan okuyamıyorum, o arkadaşı bir tazelemek lazım veya ne kadar ustasınız bilmiyorum datasheete bakıp kontrol edebilirsiniz. ama en çok arıza yapan parçaların başında gelirler ve arıza tespiti genelde zordur.Saygıdeğer ustam öncelikle teşekkür ederim, peki o bahsettiğiniz yedi bacaklı arkadaş bu mudur tam olarak? Bu arada bende kondansatörleri dediğiniz gibi değiştirmeyi düşünüyordum aslında ve başka hangi parçaları değiştirmemi tavsiye ederseniz, söylerseniz sevinirim.
Ustam sizin tavsiyeniz U4 müdür peki? Veya siz ne önerirsiniz?
Maalesef Ümraniye de yapan yok, dün çoğuna sordum tek tek ama nafile. Hatta birçoğu boşuna gezme kimse yapmaz deyince anladım ki gerçekten boşuna geziyorum, bıraktım sormayı. O yüzden hırs yaptım kendim yapacağım inşallah.Bilen birine yaptırınız.
Yakınlaştırıp çektim, okunuyor ustam şu an "1825 TNY176PN 7F385B)". Maalesef Datasheet'i nasıl bulacağımı bile bilmiyorum, öğretirseniz hayır demem tabii kievet üzerini buradan okuyamıyorum, o arkadaşı bir tazelemek lazım veya ne kadar ustasınız bilmiyorum datasheete bakıp kontrol edebilirsiniz. ama en çok arıza yapan parçaların başında gelirler ve arıza tespiti genelde zordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?