Psu ile Oto Amfi beslemek

eve oto tesisat yapıcam amfiyi 12 volt 82 amper pc güç kaynağı ile beslemek istiyorm fakat 14.4 volt ile amfi sesde bozulma olmadan çaldığını duydum 12 volt ile distorsiyon olurmuş doğrumudur bu ?

Sürekli marşa basmak aküyü ampliden hızlı bitirir. Motor çalışırken demek istemiş sanırım arkadaşımız.
Bir zamanlar öyle bir amplinin testini yapmıştık.
1000W yazıyordu ve yaklaşık 1000W aküden çekiyordu.
1000/12=83A
Ama ses çıkış gücü 4X60W gibi idi. Benzer ürünün ALPINE marka olanından bulmuştuk, 4X100W veriyordu.
60A/h lik akü yarım saat kadar idare ediyordu. Ama sadece şarj dinamosu ile çalışmıyordu. Çünkü regülasyon yoktu. Halbuki normal araçlardaki şarj dinamosu nerden baksan 750-1500W gibi olabiliyorlar.
Dolayısı ile şarj dinamosu daimi çalışıyor olsa da akü gerilimi 14.4V a çıkamaz. En nihayetinde 12V en az 13V en fazla olabilir yük altında.

Konuda esas olan şey bu distorsiyon olur diyen vatandaş distorsiyonu ne ile ölçmüş acaba
Yahu hurdası ve en ilkel tipi dahi olsa ben 1000$ ı şak diye bayılır alırım.
Türkiyede kaç kişi kullanmayı bilir acaba distorsiyon metreyi

eve oto tesisat yapıcam amfiyi 12 volt 82 amper pc güç kaynağı ile beslemek istiyorm fakat 14.4 volt ile amfi sesde bozulma olmadan çaldığını duydum 12 volt ile distorsiyon olurmuş doğrumudur bu ?
Güç kaynağı çıkışına bağlı filtre kondansatörlerinin değerleri büyük olmalı.
Küçük seçilirse düşük frekanslı seslerde kondansatörün dolma boşalma frekansını duyarsın.
Kondansatörlerin değerini hesaplamak için oto radyosunun çektiği maksimum akımı bilmek lazım.
Ses çıkış gücü aldatır. Transistorlar üzerinde kayıplar oluyor.

ya bi heves ettik pioneer eski serileri görünce kafam gitti hastası oldum arabam yok ama eve kurucam büyük bi kabin yapacam şahinin bagaj boyutlarında 4 tane oval 1 tane free air bass iyi bir A b class amfi yada eski seri A class 904 güç kaynağı olayında takıldım kaldım kafayı yicem evde bu işi götürenler nadir akü koyuyorlar çoğu da led trafosu smps adamtör falan ben onları istemiyorm çok kaliteli pc güç kaynağı ile işi götürmek istiyorum 12 volt 82 amper sürekli araştırma yapıyorum forumları geziyorum birisi yazmış 14. 4 voltta çok canlı çalıyor 12 voltta distorsiyon falan filan kafamı karıştırdı buraya bi konu açayım dedim

Ekli dosyalar

• asus 1.webp
    23.3 KB · Görüntüleme: 5
Oto radyosunun özelliklerinden belli olur kaç volt aralığın da çalıştığı.
Ben rastgele birini seçtim.
12volt-14.4volt dc aralığında çalıştığında göre tam 12 volta ayarlanmış güç kaynağında sorun olabilir.
12volttan biraz yüksek olsa daha iyi olur.

Son düzenleme:
ozaman modlanmış 13.8 volt 82 amper eski server psu almam gerek onlarda 5 10 yıllık güvenemiyorum sıfırlarıda yok gibi bişe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…