evet bu aklıma geldi ama bu psu göre daha basit olanlarında çalışabilir fakat bunda supervisor entegre mevcut ve aşırı akım dalgalı voltajda sistemi kapatabiliyormuş , şüpheliopto ise omaj olarak ölçünce diğerlerinden farkı yok gibi ama devre üstünde pek kendini belli etmez ama hiçbir şekilde 12v trafosu çıkışında voltaj göremiyorum haliyle ne 5 nede 3.3v yok kartta vede seri lambasızda güç vermiyorumbazı devrelerde kondastör olmasa da çalışır ama tam değil. bir de şu opto amca omajda sağlam mı? değilse değiştiriver. bir de böyle güç kartları dahil enerji vermeden önce seri lamba gir alışkanlık olsun. lamba yanarsa arıza var veya devam ediyor demektir. hiç değilse taktığın parça yanma durumunda ise yanmaz. (tavsiye 100 watt akkor olsun)
yok trafoda sorunsuz , kontrol etmediğim parça kalmadı herşey normal hepsi sağlam görünüyor ama çıkış nedense yokbak orada e35 yazan amca var sök onu bacaklarını kontrol et, genelde geri besleme ayağı kötü yola düşüyor ve dışarıdan pek belli olmuyor. benim rastladığım en çok bu hata vardı. zaten üzerinde yüksek voltaj olduğu için de voltaj ölçümü yapamıyorsun. ben tamirci elektronikçi değil.
ilk onları ve aktif devre elemanlarını kontrol etmiştim , 5v ile gnd arası 50 ohm olmaması gerek sağlam psumda kontrol ettim onda herhangibir düşük omaj yok böylegeriye yedi - sekiz bacaklı entegre amcalar kalıyor.
pwm için utc3843d var fakat arızalı değil gibi geri besleme için 3 opto var birinde voltaj yok onuda takip edince 12v hattına gidiyor haliyle 12v çıkmıyor , çıkışta şu an 5v ile gnd arasında kısa devre var fakat bu 50 ohm olarak görünüyor ki oda 5v ile şase arasına takılmış dirençlerin değeri , şu durumda sadece bi kaç kondansatör eksik çıkış katında bundan dolayı bu sorun olamaz mı?Bu guc kaynagi ya cikistan geri feedback alamıyor o yüzden çıkışı kapatıyor. Yada kontrolcu pwm entegre arızalı. Mosfeti sürmüyor. Bu nedenle açılmıyor. Yada cikista aşırı akim çeken bir yer var cihaz kendini korumaya alıyor.
Bu noktaların kontrol edilmesi gerekiyor.
Kontrolcu pwm entegresinin adı nedir?
"değil gibi" ile "değil" veya "arızalı" arasında çok büyük farklar var. 11 volttan sıfıra düşüyorsa enerji sönümleniyor demektir. eksik olan parçaları tamamlaman lazım (kondastörler) birde omaj üzerinden tamir yapılmaz. hattı takip edersin ölçümde veri hatasını gördüğün elemanı söker (2 bacaklı ise en az bir bacağını sökersin) salt ölçüm yaparsın. kart üzerinde enerji varken yapacağın ölçüm var olan elektrik ölçümüdür. yani giriş 220 var mı? doğru yerlerde mi? çıkış değişik çıkıları ölçer bakarsın doğru voltaj veya eksik voltaj varsa arıza devam ediyordur, arızalı olan veya kaçıran- hatalı çalışan bir parça vardır. bunları benim söylemem ustalara elektronikçilere saygısızlık oluyor. çünkü elektronik bilgim o kadar az ki...arızalı değil gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?