pt100 dalgalı okunan değer sorunu

elector

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar eski PLCmizi kaldırıp attık yerine aynı yere Siemens S7 taktık ama S7 PLC'mize direk bağlı olan pt100 lerimizde aşırı fazla salınım oluştu,eskiden böyle bir problem yoktu.Scadadan okuduğumuz sıcaklıklar 1-2 saniye içerisinde artı eksi 2 derece kadar değişiyor ve bu değişim sürekli.Blendajlı kablo çekmek yemedi.Çözüm olarak ne yapabiliriz?
 
Elector arkadaşım,
blendajlı kabloları tek taraflı topraklamanızı önerebilirim, kablo kesitinizi kalınlaştırabilirsiniz, konvertörlü motor kablolarınız varsa onlarıda blendajlı hale getirebilirsiniz, besleme voltajınızı kontrol edin salınım ne oranda gerekirse daha stabil bir güç kaynağı ile değiştirin. S7 model plc yi ,belirtmemişsiniz, PT100 okuduğunuz analog kanalı OB35 içerisinden okuyunuz(S7 300serisi), default olrak OB 35 100 ms örnekleme zamanı ile işlenir OB1 içerisinden okuma yapıyorsanız scan time bağlı olarak çok hızlı okunduğundan salınımda hızlı olacaktır. Pt100 modeli seçimini kontrol ediniz, analog kanal ayarlarını kontrol ediniz, son olarak aynı yerde aynı termokopullerde aynı salınımı görüyorsunuz? PT100 problemli olabilir.
O
 
öncelikle pt 100 sensörlerinizden bir tanesini plc nin yanına getirip araya kablo koymadan deneyin yani sorun dış etkelerden mi ? ikinci bir önerim ise yukarıda arkadaş yazmış plc nin beslemesinden kaynaklanabilir daha büyük bir güç kaynağı takın ve deneyin çünkü aynısı benimde başıma gelmişti 2 günde zor çözdüm sorun güç kaynagının yetersiz gelmesinden kaynaklanıyormuş.
 
arkadaşım bence de güç kaynağı sorunu gibi geliyor. 2 günde analog değerleri düzeltemedim. güç kaynağını değiştirdim sorun çözüldü.


hayırlı çalışmalar diliyorum
 
diğer enerji kablolarından ayırmanızı tavsiye ederim.birde haberleşme hızından kaynaklanabilir diye düşünüyorum.
 
arkadaşlar kendi üzerlerinde 4-20 m.a çeviricileri bulunan pt 100 lerde kablolamada herhangi bir kısıtlama varmıdır.yani 20mt çekilebilir yada 30m gibi.gelen analog sinyal bozulurmu
 
arkadaşlar kendi üzerlerinde 4-20 m.a çeviricileri bulunan pt 100 lerde kablolamada herhangi bir kısıtlama varmıdır.yani 20mt çekilebilir yada 30m gibi.gelen analog sinyal bozulurmu

Eğer 4-20 mA bir sensör gibi davranıyorsa ohm kanunları gereği görüşüm Kablo direncinin en yüksek değerinin, En yüksek besleme geriliminin en yüksek sensör çıkış akımına oranından küçük olması yönündedir.
Rkablo < Vmax / Isensor olmalıdır.
 

Bunca zamandan beri muhtemelen sorunuzu halletmişsinizdir ama ben genede yazayım.

S7 PLC lerin Hardware de analog modülün adres ayarını ve tipini seçtiğiniz yerde "smooting" diye ekstra bir parametre vardır. bunun karşışığını strong' u seçerseniz ölçümleriniz çok daha iyi sonuç verecektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…