Pwm(darbe genişlik modülasyonu) s7-300 yardım?

pars1

Üye
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar s7-200 biliyorum ama s7-300 çok yeniyim bna pwm(darbe genişlik modülasyonu) programı lazım s7-300 de frekansı doluluk boşluk oranı önemli deil.bi tane elinizde varsa yada siz yazabilirseniz çok sevinirim. galiba sfb49 kullanılıyomş ama işin içinden bir türlü çıkamadım
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sayın elektronk müh. senn yönlendirdiğin dosyayı indirip çalıştırdm ama hiçbir açıklama yazmadığın için bir başlangıç butonu var mı frekans ve duty cycle nereden ayarlanır bunun gibi faydalı bilgileri eklemen gerekmiz mi? rica etsem bu yazdığın programı anlatabilirmsn bua başlangıç butonyu ve doluluk oranını arttıp azaltacak buton koyabilirmiyiz,bunu nasıl yaparız beni bu konuda bilgilendirirsen sevinirim
 
Acıklamaların hepsi var, program Simatic SCL v5.4 dilinde yazıldıgı için muhtemelen sizde de Simatic SCL programı yüklü olmadıgı için kaynak kodu göremiyorsunuz.
Başlangıç butonunu fonksiyonun EN girişine BOOL tipinde tanımlayacağın bir değişkenle halledebilirsin.
Duty Cycle bir orandır, oranı matamatiksel işlemlerle istediğin şekilde ayarlarlayıp değişkene atarak(değişken tipi REAL tabi) fonksiyona IN olarak girebilirsin, bu sana kalmış.
Önce SCL diliyle tanışmanız için ayrıntılı bilgi;
https://www.kontrolkalemi.com/forum/siemens-plc-program-amp-dokumanlar/1047-siemens-simatic-scl-programlama-dili.html
 
Son düzenleme:
sayın elektronik mühendisi emeğiniz için teşekkür edeim. bu sistemi stl dilinde yazabilirmiyiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,219
Mesajlar
924,357
Kullanıcılar
451,586
Son üye
Mo922od

Yeni konular

Geri
Üst