RÜZGAR VE TÜRKİYE

ismailcam

Üye
Katılım
3 May 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
49
Biz Rüzgar Enerjisi santrali işletmecisi olarak sadece yabancı firmaların Bakım ve servisliğine muhtacız şu an için 2 yıl boyunca onlar ne yaparsa tamam demek zorundayız .Yetişmiş eleman eksikliği ve türbin firmalarının kapalı kutu çalışması sebebiyle bu işleri firmalara yaptırmak zorundayız.
SİZCE onlara bağımlı olmaya devam etmek ülkemizin mühendisine,teknikerine, teknisyenine haksızlık değil mi?
Rüzgarda gerçekten güzel iş olanakları var ve geliştirin kendinizi.

İş sana değil,sen İşin üzerine git.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
turbin firması türkiye kurulabilir mi? düşünmek lazım ;

mutlaka yapılabilir peki ilk kurulumu nasıl yapmak lazım? o masrafları birinin üstlenmesi lazım.
yani bir adet yatırımcıya ihtiyaç var

ben şimdi hayal ediyorum bizler ürettiğimizde dinamo çin işi olacak...
direk hadi onu yaparız pervane onu da yaparız ama birebir kopya olması lazım
yoksa alimunyum'dan yapılma , rüzgarda eğilme bir mamul işe yaramaz

sonra rüzgar lazım yani senenin atıyorum 200 günü rüzgarlı olan bir yer bulmak lazım

bunun için de rüzgarı ölçmek gerekiyor rüzgar ölçümü yapan firmalar var

yatırımcı birisini bulduğunuz anda bildirlerimizin tamamını paylaşabiliriz siz yeterki bu işe parasını yatıracak bir kişiyi temin edin.
 
10 adet %70 verimli 30.000$ lık yabancı türbin yerine,
20 adet %60 verimli 15.000$ lık yerli türbin kullanmak daha iyi değil mi?
niçin yabancı türbin alınıyor?
 
10 adet %70 verimli 30.000$ lık yabancı türbin yerine,
20 adet %60 verimli 15.000$ lık yerli türbin kullanmak daha iyi değil mi?
niçin yabancı türbin alınıyor?

Seri üretim yapan yerli firma varmı bilmiyorum ama, yakın gelecekte inşaAllah yerli tirbünler kurulmaya başlanacaktır... Çünkü çok yüksek teknoloji gerektiren bir çalışma değil... Bundan 10 sene önce Dikili tarafına 2-3 arkadaşın ortak çalışma ile kurduklarını gördğüm 30 kW civarı bir santralın halen çalıştığını geçenlerde gördüm.Türk yatırımcılar bu konuda elini taşın altına koyarak yatırım yapmalı, umarımki yapacaklar da...
 
Hocam bu ülkede Endüstri meslek ve teknik liselerinden mezun olanların mühendis olma hakkı yoksa bu ülkenin eğitim sistemi açık seçik ortadadır.Bu ülkeden siz fazla bir şey bekleyemezsiniz yani demek istediğim çoğu alanda dışarıya bağımlıyız.İşte en güzel örneğide siz vermişiniz.Adamların her istediğine boyun eymek zorundasınız.Bundan yıllar önce meslek liselerine seçkin öğrenci girerken şimdi ise hiç bir liseye yerleşemeyen öğrenci arkadaşlar giriyor.(o arkadaşları burdan aşağılamak için söylemiyorum tabi)
Tabi bu durum yavaş yavaş değişiyor kat sayı fln demek istediğim neyse fazla uzatmayacağım.Saygılarımla
 
Yabancı dediğimiz bir çok avrupalı türbin firmaları fiyatı düşürmek için bazı kısımları Çin'de üretim yaptırıyor.Bizim Teknolojimiz bu türbinleri üretmek için yeterli olduğunu düşünüyorum.Burada yatırımı yapabilecek bir babayiğtin devreye girmesi gerekiyor.Bu işi yabancı ortakla Türkiye'de üretimde düşünülebilir.Önümüzde bir çok örnekde var.(Tofaş,Renault,Tusaş motor,Tai,Vb,)
 
Bu konuda oldukça haklısınız,elimizdeki imkanları değerlendiremiyoruz.İnsanlar sürekli ucuz malzeme alımına kaçıyor,kaliteye bakan insan çok az.Sanırım Hollanda da hem rüzgar enerjisinden faydalanıyor hemde gel git olayından elektrik enerjisi elde ediliyordu.Bizde yıllardır nükleer santral kurma projeleri var.
 
Size bir örenek vereyim;
Bir gün derste nükleer enerji ile ilgili bir konu vardı.hocamız bize hangi ülkede nükleer enerji ne kadar var anlatıyordu ve bize ülkemizde nükleer enerjinin olmadığını söyledi ve bundan sitem ederek anlattı.
Aradan 2 ay gibi bir süre geçti ve Türkiyede nükleer enerjiden elektrik üretileceği konusunda haberler yayınlanmaya başladı ve hocamız bize öyle bir şey dediki ağzım açık kaldı.
Hocamızın dediğini aktarıyorum;Nükleer enerjinin bize faydalarından saatlerce bahseden adam şimdi nükleer enerjinin çok gereksiz olduğunu çok pahalı yatırımlar gerektirdiğini vurgulayarak yani biraz da siyaset yaparak kötülemeye başladı.Ben o zaman anladım ki,Kim bu ülkede faydalı bir şey yapmaya kalksa o yaptığı iş hemen faydasız bir işe dönüşüyor.Yıllardır belki çoğumuzun nükleer enerji bizim ülkemizde niye yok dediğini biliyorum.İran devleti bir nükller santral yaptı diye amerika dünyayı ayağa kaldırdı oysa ki amerikada yüzün üstünde nükller santral vardır.g8 ülkelerinin çoğunda elliye yakın nükleer santral var.peki şimdi size soruyorum bu kadar gelişmiş ülkelerde nükller santrali, var da bizim Ülkemizde niye hiç yok...
 
Arkadaşlar bu konuda devlet desteği şart.Başka türlü altından kalkmak çok zor.

Dünyada rüzgar enerjisinde öncü olan ve teknolojik olarak çok çok ilerde olan Almanya bu işi böyle başarmış.

Devlet projeler üretmiş araştırmalarını yaptırmış.Sonradan teşviklerini çıkararak olayı büyütmüşler.Gerçi ispanyada almanyayı yakalamış durumda ya...

gİşin aslı ülkemizde rüzar türbinlerinin bi çok parçası üretiliyor ama ortada bir devlet politikası yok.

AYrıca üretilen kwh maliyeti nükleerde oldukça fazla.Peki neden bu santralleri kuruyolar derseniz ben bomba için derim kendimce...
 
Enerjide petrol ve doğalgaz çok önemli ürünler.Bunu kabul edebiliyorum. Ancak nereye kadar Biz Türkiye olarak petrolümüz yok doğalgaz da yok neden yenilebilir enerjiyi 20 yıl sonra keşfettik .Bunu büyüklerimize sormak gerektiğini düşünüyorum.4 elementten ateşi petrol olarak sayarsak Diğer üç elemet bizde var. (hava,su,toprak) Bizim rüzgara,Nüklere,Güneşe yatırımı artırmamız ve enerjimizi alternatifli hale getirmemiz gerekiyor. Ben daha önce Çöpgazı enerji santalinde 12 yıl çalıştım.Kaç kişi böyle bir santralin 12 yıl boyunca çalıştığını biliyor.Ekonomik ömrü tamamlanan tesis artık kapandı .Bende artık rüzgarla uğraşıyorum.Hep yenilebilir enerji içinde kaldım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…