röle ayarlarını değiştirsek artan değer(ind-kap) düşermi

Güç hesaplama yöntemini 3 yaparak denedinmi ikidir söylüyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
 
Entes RG12-CS modelinde cos fi ayarı sadece bir yonlü olarak yapılabiliyor. Y sadece indüktif yonde veya sadece kapasitif yönde yapılabilir. Zaten sen örneğin indüktifi 0,98 yaptin sonradan da kapasitifi 1.00 yaptıysan role indüktif için girdiğin 0,98 değerine gore değil kapasitif için girdiğin 1.00 değerine gore çalışır. Ve sistem kapasitif yonde çalışmış olur.
 

zaten orasında hem fikiriz sayın avcı kaplan teorikteki cos fi bahsettiğini sanıyorum teorikte cos fi bir tanedir ama cihaza girdi yaparken hem kapasitif hem endüktifi giriyoruz birde jeneratör içinde ayrı cos fi giriyoruz başta belirtim biz sadece endüktif cos fi giriyoruz diğeri zaten fabrika ayarlarında 1 olarak girilmiş bu nedenle otomatik tanıttığımız için biz bazen değeri girmek istemiyoruz

paylaşımın için teşekkürler
 

Arkadaşlar yapmayın etmeyin kompanzasyonun içine etmeyin
Hedef cosfi teoridede birdir uygulamada da birdir. Sen kılavuzdaki set değerinin girilişinin ayrı ayrı gösterilmesine kanıyorsun ve işlemi kılavuzdaki sıraya bakıp uyguluyorsun
Sn murat yüğünt şebeke için set ettiğin son değer geçerli oluyor. Hedeflenen cosfi değeri 1 tanedir röle o değeri tutturmak için hesaplama yapar iki değer dolayısıyla bir aralık mevzubahis değildir olamazda. Kompanzasyonun mantığına aykırı ve çok saçma bir düşüncedir.
Set edilen değer sayısı ikidir oda sistemde jeneratör varsa. Yoksa 1 tanedir. Alarmlar kısmında iki cosfi değeri girebilirsiniz bununda amacı indüktif ve kapasitif eksende sınır belirleyip bu sınırların aşılması durumunda alarm vermek içindir.
 

cos fi biridr ona itirazım yok peki istemde aırı kapasitif yük durumu gözlemdiğinde sorun endüktif yükünmü şuçu kapasitif yük içinde cos fi ayrı olark girilmelidir yoksa kapasitif cezaya maruz kalırız
 
muratyüğüntün bahsettiği girişler,alarm devresi [ endüktif / kapasitif girişleri ) için olup,
kontrolla ilgisi yoktur.Ana değer olarak,hedef Cosq ve Jeneratör çalışma için olmak üzere
2 adet Cosq girişi vardır.Diğerleri,işin teferruatıdır.Zannediyorum,sorma veya inceleme zah-
metine katlanmadığı için,konuyu biraz karıştırmış.Bahsettiği 2 adet giriş,kontrol için değil,
ALARM ihbarından istifade etmek içindir.Bu girişler,rölenin kontrolu için referans değildir.
 

Yanlış biliyorsunuz ve kompanzasyon konusunda bilginiz çok zayıf o yüzden ısrar etmeyiniz.
Ayarlanan hedef cosfi değeri 1 tanedir ve röle o değeri tutturabilmek için kondansatör gruplarını devreye alır dengesizlik varsa monofaze gruplarla ayarladığın hedef cosfi değerini yakalar. Olay budur.
Boşu boşuna tartışma yapmayın kompanzasyonu iyice öğrenin,rölenin özelliklerini iyice öğrenin ondan sonra açıklama yapın.
 
ben size ondan bahsemiyorum röleye hedef cosfileri bir tane tek mi giriyosunuz rölenin kataloğuna bakarsanız dediklerimi benden iyi anlarsınız
 
ben size ondan bahsemiyorum röleye hedef cosfileri bir tane tek mi giriyosunuz rölenin kataloğuna bakarsanız dediklerimi benden iyi anlarsınız

Sen rölenin kataloğuna bakmışsın evet ama sadece bakmışsın. Kompanzasyonun mantığını bilmediğin içinde göremiyorsun. Bilmemek ayıp değil ama bilmediğin konuda yanlış açıklama yapıp ısrarcı olmak ayıptır.İşin mantığını özünü bilmediğiniz için anlamamakta ısrar etmeniz normal aslında.
Zor değil Sn murat yügünt her işin bir kolayı vardır...
Aç ENTES'e telefon bu işin aslını öğren. Ben 22 senedir bu işin içindeyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…