röle hakkında soru ?

cevikk07

Üye
öncelikle herkese merhaba

benim sorum ; şimdi ben uzaktan elimde olan kumandalı arabanın içindeki alıcıyı kumandadaki vericiyi söktüm. şimdi ben tuşa bastıgımda alıcı daki motor dönüyo.
ama ben ordan o motoru söküp onu yerine röle takmak istiyorum kumandadan düğmeye basınca röle aktif olcak elimi düğmeden çekince röle bağlantıyı kesicek ama ben bu röleyi almak için elektronikçiye nasıl ifade edicem ?

yardımlarınız için şimdiden saolun.

anladım sanırım baska bır sey kontrol etmek ıstıyorsun.oncelıkle kac volt luk bır gerılım le beslenıyor cıhaz yanı kumandanda kactane pıl var bak vede yukteyken motor uzerındekı gerılımı olc sanırım 12v luk omron ısını gorebılır dıye dusunuyorum daha dusuk gerılımde tetıkleyebılecegın role varsa dırencle ayarlama yapabılırsın kaynagındakı enerjı onemlı vede motor uzerınde sanırım bır deger yoktur onuda yukteyken olc maksımum motor un cektıgı kadar bır deger lı role secmen lazım.
saygılar

röle seçerken,bobin gerilimi ve kontaklarından geçecek akımı göz önünde bulundurmalısınız

yani motora giden voltajı ölçüp sizemi haber veriyim ?

sn çevikk07;
kumandalı araban tahmin ediyorum 4 adet pil ile çalışıyordur. Elektronik malzeme satıcısından " 5 volt telekom röle " olarak satın alabilirsin. resimdeki veya benzer röleler satıcılarda kolay bulunabiliyor. ayak baglantısı için rölenin kod nosundan google da datasheet leri mevcut..........
http://www.tianbo-relay.com/smallimg/17_b.jpg

sayın ht2lgl ilgin için çok teşekkür ederim.yani ben kumandadan düğmeye bastıguımda bu röle aktif olup bağladıgım kabloları birbirine kısa devre yapıcak demi ?

rölenin NO yazılı kontağını kullanman lazım ,ayrıca rölenin bobini kaynağa uygun mu ve besleyeceğin yükün akımını kullanacağın rölenin kontağı taşıyabilir mi?

yukarda arkadaşın söylediği gibi basit bi 4 pilli kumandalı araba alıcı vericisi ortalama 9 ..12 volt arası güç veriyorum. bu şekilde yeterli olur mu ?

mesela " ht2lgl " arkadaşın dediği gibi telekom röle alsam ama 5 v deilde 12 v alsam çünkü çıkış kac volt onu bilmiyorum ama en fazla 12 v dur.olsa olsa 2-3 v aşşağı olur. yani demem o ki 12 v telekom röle alsam uyarmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…