Transistör tetiklemesini,gerilim belirli bir noktaya geldiğinde tam sürmek istiyorum.Biliyorumki ör; base gerilimi 7v olan bir trans 2-3-4 v.da iletime başlar bunu istemiyorum.Hemde trans. tam sürülmez,işte belirli bir gerilimde base gerilimini tam yada fazla vererek trans.ı tam sürmek ve sistemi rahatlatmak.Mevcut uygulamam röle ile devam ediyor.2 direnç uygulamasında trans.ı tam süremem.
İşin aslı;yaklaşık 1,5 yıldır Rüzgar enerjisi ile elk. üretme üzerine yoğun çalışıyorum.İlk başladığımda W=VXI formülünden başka bir şey bilmiyordum ama çok şükür kendi gayretlerim sonucu şu anda sert rüzgarda 700 watt üreten ve Ş.Ü.ni kaldırıp yerine shont basit regüle devresi ile(yüksek akım)264AH. kapasiteye kadar üretimi kontrol altında tutabilen shont regüle yaptım.Bu arada bu forumda ŞEF kullanıcı isimli Saygı değer dostum Mehmet beyle yakinen tanışırım.Evet şu anda yaptığım % 100 kendi tasarımım olan alt.ün max.üretim gücü 3kw. ve 70dv/dk.da 11AH tam kısa devre akımı 65 dv.de ise 80 watt üretim alıyorum.Bu yüzden yüksek akımla çalıştığımdan yağtığım Şarj ünitelerindeki gayem bu yüksek akımları tabiri caizse maşa kullanarak darlington trans.lara yaptırıyorum.İşte röle yerine comparator v.b. aradığımın sebebi bu.Haa aslında iş röleye kaldımı ben 2 röle(devrede başka bir şey olmadan) ile bu işi yapabiliyorum ama taa baştan söylediğim gibi röle mekanik ve ben mekanik değil yarı iletkenler ile devam etmek stiyorum.
El hasıl comparator araştırmama devam inş.Engin bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür eder hayırlı geceler dilerim.