Rüzgar Türbini için Alternatör Yapımı

Sayin sefim bende onu soracaktim simdi baglantilari diyelimki 1a-2a-3a-4b-5b-6b seklinde düşünürsek 1a ile 4b. 2a ile 5b. 3a ile 6b baglayip 4b-5b-6b uçları köprü yaparak mi bağlantımızi tamamliyoruz ve bobin ile miknatislar arasi uzaklik ne kadar olmalı ben simdi yaptim ac cikisi hep 0.0 dc çıkisi ise 0.09v gecmedi anlamadim acaba bisileri mi yanlış yaptim...

İşte bu flanş alternatörde durum değişiyor. Bütün "b"leri köprüleyin, a'lardan çıkış alın.
Bobin mıknatıs arası birbirine süretmeyecek en yakın mesafe olmalı. Sizin bobin kalınlığı kaç mm. oldu ?

İLAVE : Bobinleri çizerek üzerinde numara verebilirsen daha iyi yardımcı olurum. Yukardaki açıklamayı şimdilik dikkate alma.

Son düzenleme:

teşekkür ederim ilginize bu voltaj olayını kafamda biraz büyüttüm sanırım,
ancak ben yinede biraz daha araştırma yapmalıyım diye düşünüyorum açıkçası; yani kervan yolda düzelirden ziyade heşeyi düzgünce planlayıp kafamda oluşturduktan sonra problem çıkmazsa inşallah güzel bir proje çıkartıcam.

Aşağıda bağlantıları çizdim. Bütün girişlere A, çıkışlara B dersek, bütün B'leri köprü yapıyoruz.

Mıknatıs bobin arasını 1 mm. bırakırsanız toplamda 22 mm. mıknatıslar arası boşluk oluşur. Çok fazla sayılmaz. Ben bobinleri 18 mm. yapıp, mıknatıslar arasını 20 mm. yapıyorum.

Ben bildiklerimi yazdım Feyzullah bey. Artık takdir sizin. Kolay gelsin.

Mıknatıs bobin arasını 1 mm. bırakırsanız toplamda 22 mm. mıknatıslar arası boşluk oluşur. Çok fazla sayılmaz. Ben bobinleri 18 mm. yapıp, mıknatıslar arasını 20 mm. yapıyorum.

Sefim biraz karışık gibi oldu ama en son yaptığınız cizimi 6 bobinlide mantık bu sekilde oluyor degil mi? Eger bu çizdiğim dogruysa ben baglantiyi bu sekilde yaptim.miknatis bobin arasi 1mm degildi benim miknatis bobin arası tahmini 6mm belki daha fazla acaba o yüzden mi olmadi?

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Ekli dosyalar

• 1394221434059.jpg
    66.5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Bağlantı doğru, çıkışlar köprü, girişler enerji çıkışı.
Dediğiniz durumda mıknatıslar arası 32 mm.den fazla oluyor. Ama az da olsa bir gerilim olması gerekirdi. Bir de şunu deneyin.
Enerji çıkışı aldığınız uçları da kısa devre edin ve öyle çevirin. Elle çevirirken bir kasılma oluyor mu ? Bu şekilde denediğinizde elle çevirirken bir zorlanma olması gerekir.

Kısa devrede zorlanma olayını denemedim şimdi 1mm yaklastirip miknatis arasi bosluklari 22mm ye göre ayarlayip tekrar deneyeyim ben tahminim normal sartlarda elle cevirmeye en az 2v vermesi lazim beki sefim ac çıkışı neden hic alamiyorum dc den gene yaklasik 0.08 aldigimi gordum.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…