Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim sizlerden pi yi sadece ufak bir pc olarak kullanıcam. Piyasada pi nin alternatifi olan daha uyguna olabilicek ve sizlerin tavsiye edebileceği kartlar varsa tabikide onları kullanırım.Benim amacım aslında klon pi bulmaktı ondan dolayı böyle bir işe kalkışmıştım maliyetin ucuz olması adına.Kardeş,hem amerikayı yeniden keşfedip pi modul yaptırmak istiyorsun,hemde bu modulun hazır modullerle uyumlu olmasını istiyorsun.Yani işin Türkçe'si pi modülü Türkiye'de üretmek istiyorsun.
Bence yanlış yoldasın.
Yapacagın işlem hazır modüller kullanarak projeni tamamlaman,tüm testleri bitirmen,ardından bu projede kullandıgın tüm ekipmanı tek bir kart'da birleştirip imalat yapman.Hazır modullerle projeni tamamlayıp çalıştıgından emin olursan,en azından sonradan çıkacak problemlerin senin donanımsal yaptıgın hatalardan oldugunu bileceksin.İşin başında hazır modüller kullanmak projeni oldukca basitleştirecektir.
Proje tamamlandıktan sonra;Pi ve diger modüllerin açık şemaları internette tamamen açık kaynak olarak bulunuyor.Senin projeye uygun kart dizayn etmek işin tamamen amelelik kısmı olacak.Tabii bu ameleligi yapacak kaliteli bir mühendis bulmanda oldukca pahalıya mal olacaktır.
Ben olsam,çizimi ve imalatı zor olan parçaları hazır modül olarak kullanırdım.Eger adetlerin çok yükselirse belki o zaman tamamen sipecial kart tasarımına gidersin.Bu tarz donanımları lehimlemek bile kendi başına oldukca zor bir iş.
Birde merak ettigim sadece pi ile yapabilecegin projende ne gibi donanımsal parçalar kullanıyorsunda sadece pi kullanmak zorundasın.Açıklamak istersen belki başka önerilerdede bulunabiliriz.
Kolay gelsin,başarılar.
çok teşekkür ederim.Bence arkadaş teklif alsın, fiyat çıkarsın. Belki işine gelebilir.
https://www.raspberrypi.com/documen...ry-pi.html#schematics-and-mechanical-drawings
İstanbulda bunu sorabileceğim bir usta baba yiğit var mıdır pekiBence arkadaş teklif alsın, fiyat çıkarsın. Belki işine gelebilir.
https://www.raspberrypi.com/documen...ry-pi.html#schematics-and-mechanical-drawings
ben öyle bir sistemi veya benzeriydi bilmiyorum, montaj/ lehimleme işi için 2000₺ yövmiye ile çalıştım. inanın kolay değil 60 tane kadar kartı akşama kadar zor bitirdim.Kardeş,hem amerikayı yeniden keşfedip pi modul yaptırmak istiyorsun,hemde bu modulun hazır modullerle uyumlu olmasını istiyorsun.Yani işin Türkçe'si pi modülü Türkiye'de üretmek istiyorsun.
Bence yanlış yoldasın.
Yapacagın işlem hazır modüller kullanarak projeni tamamlaman,tüm testleri bitirmen,ardından bu projede kullandıgın tüm ekipmanı tek bir kart'da birleştirip imalat yapman.Hazır modullerle projeni tamamlayıp çalıştıgından emin olursan,en azından sonradan çıkacak problemlerin senin donanımsal yaptıgın hatalardan oldugunu bileceksin.İşin başında hazır modüller kullanmak projeni oldukca basitleştirecektir.
Proje tamamlandıktan sonra;Pi ve diger modüllerin açık şemaları internette tamamen açık kaynak olarak bulunuyor.Senin projeye uygun kart dizayn etmek işin tamamen amelelik kısmı olacak.Tabii bu ameleligi yapacak kaliteli bir mühendis bulmanda oldukca pahalıya mal olacaktır.
Ben olsam,çizimi ve imalatı zor olan parçaları hazır modül olarak kullanırdım.Eger adetlerin çok yükselirse belki o zaman tamamen sipecial kart tasarımına gidersin.Bu tarz donanımları lehimlemek bile kendi başına oldukca zor bir iş.
Birde merak ettigim sadece pi ile yapabilecegin projende ne gibi donanımsal parçalar kullanıyorsunda sadece pi kullanmak zorundasın.Açıklamak istersen belki başka önerilerdede bulunabiliriz.
Kolay gelsin,başarılar.
Doğrudur efendim çok bildiğim işler değil maalesef ben kendim bilgisayar programcısıyım.ben öyle bir sistemi veya benzeriydi bilmiyorum, montaj/ lehimleme işi için 2000₺ yövmiye ile çalıştım. inanın kolay değil 60 tane kadar kartı akşama kadar zor bitirdim.
güzel insan, bir programlayıcı olarak, tasarım olayında bizden daha ileridesiniz demektir. neyi yapabileceğinizi, neleri yapamayacağınızı, bizlerden daha iyi bilmektesiniz. devre işini siz yapamıyorsanız, yapabilen bir arkadaş bulmanız lazım. varsayalım bir otomatik sulama kartı yapacaksınız, siz yazılım kısmı ile neleri yapabileceğinizi programladınız (saat, süresi, miktarı, durması, çalışması filan) bu sistemi tamamlayan kısımlar 1- programı çalıştıran kart,2- komut veren sistem... çok basit gibi görünse de değil.Doğrudur efendim çok bildiğim işler değil maalesef ben kendim bilgisayar programcısıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?