Ray ve Vidalı millerin yağlanmasında nasıl bir yağ hangi sıklıkla kullanıyorsunuz

Mahmut Erdoğan

Paylaşımcı üye
ahşap işlediğim için gres yağı sürüyorun 3 gün sonra yağdan eser kalmıyor
peki siz
Ray ve Vidalı millerin yağlanmasında nasıl bir yağ hangi sıklıkla kullanıyorsunuz
teşekkürler...

Her ne şekilde olursa olsun kızak ve tahrik sistemleri mutlaka tozdan korunmalıdır.
Yenice cnc ci olmaya ve hazır satılan bazı markaların neden pahalı olduklarını keşfetme zamanınız gelmiş gibi.
Görüştüğünüzü bildiğim [MENTION=103043]gpeker2003[/MENTION] ün bir komşusu kalite körükler yapıyor bilginize..

Eğer fiyat/performans olarak mantıklı körük satan/yapan birisini bulursanız ben de bilmek isterim. Daha önce kullanayım demiştim astarı yüzünden pahalıya gelmişti. Hem raydan pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam, hemde yırtılma ihtimali var. O yüzden körük takana kadar rayı değiştiririm deyip iptal etmiştim. Fazla toz, kir falan da olmayınca vazgeçmiştim. Ama varsa mantıklı bi yer çok iyi olur..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Otomatik yağlama sistemlerinde kullanılan yağlar var. Normal grese göre biraz daha akışkan...

Hocam yağdan eser kalmadığını nasıl görüyorsunuz ?
Rayda zaten yağ olmaz , toz sıyırıcılar sıyırır göremezsiniz içeride kalır..
Yok canım raya sürmüyorsunuzdur ?

Raylardaki vida oyuklarını kesin kapatın.
Özel kapakları var ama bulamazsanız işiniz bittiğinde sıktığınızda , kalan oyukları mermer yapıştırıcı ile kapatın.
15-20 dakika kuruduktan sonra düzleyin.

Arabalardaki yağdanlıklar çıkabilir ve yerine kapağı sıktıkça gres basan hazne takabilirseniz takın , aslı otomatik yağlama sistemi ama hareketli aksamlarda zor ve pahalı , skf in yakışıklı aparatları vardı.

SKF System 24 Tek Nokta Yağlayıcılar | Teknogres Merkezi Yağlama Sistemleri

Küçük bir tüp şeklinde gres , takıyorsun kuruyorsun o ara ara basıyor.
Ayrıca sürekli yağ gerekmez.
Bilye kanallarındaki yağ (gres ) yeter , aralıklarla kontrol edin-basın fazlası taşar zaten.

Forum editörü dalga geçti aynı mesajı iki kere yolladı.(bunu sildim ama bu kadar)

Mobil vactra oil no:2 Cnc lerde kullanılan sıvı kızak yağı eğer gres düşünüyorsanız klüber (nca-15) marka önerebilirim kızak ların markası rextorh veya hıwın olmak kaydıyla 6 ayda birkez yağlamanız yeterli olacaktır

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

20mm kızağımızda kullandığımız lineer rulmanları yağlıyoruz.Kızağı yağlamıyoruz.Periyod olarak 3 Ayda bir yapıyoruz..Bizim sistemde kullandığımız yağ :
KLÜBER
STBURAGZ
NBU8EP

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…