RC lerde 1 saatlik kullanım çok uzun bir süre, ve göz menzili her zaman iyidir. zaten amaçta bu görerek zevkini çıkarmak. daha uzun süredeki amacınızı söylerseniz, daha fazla yorum yapabiliriz.Selamlar,
6 yıldır programlama ile ilgileniyorum. Son zamanlarda maker'lık da epey ilgimi çekiyordu ve başlamaya karar verdim. Bir rc model uçak yapmak istiyorum, epey araştırdım. Fakat sanırım lityum polimer piller ile bir fırçasız motoru 1 saatten fazla uçuramıyorum. Uzun süreli bir uçuş için ne kullanılabilir fikir verebilecek var mı ? Turbodizel motorlardan rc jet motorlarına kadar epey inceledim motor türlerini fakat nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum.
RC jet motorlar çok ilgimi çekti bu arada fakat farklı yolları bilmeyi çok isterim.
RC Jet Motor
Geliştirme kartına sim kart takıp internet aracılığıyla kontrol etmek istiyorum. Görmeme gerek yok aslında internete bağlı bir cihaz ile kamerasından bakabilsem yeterli olur benim için.RC lerde 1 saatlik kullanım çok uzun bir süre, ve göz menzili her zaman iyidir. zaten amaçta bu görerek zevkini çıkarmak. daha uzun süredeki amacınızı söylerseniz, daha fazla yorum yapabiliriz.
Kesinlikle haklısınız. Jet motorunun benim seviyemi geçeceğini yazmamışım sanırım. Şu an öyle bir şey düşünmüyorum (zaten yapsam bile kontrol edemeyeceğimden eminim. Araştırdığım kadarıyla 500+ km/h hızlara kadar çıkıyor bu motorlar). Dediğiniz gibi pervaneli bir şey yapacağım. Sadece biraz uzun süreli olmasını istiyorum.arkadaşım, linkteki motorun itme gücü 12 kg diyor. benim kafamın bastığı bir konu değil karosen ile çalışıyor (gazyağı) yüksek hızlar için tasarlanmış bir motor, yakıt tüketimini belirtmemiş site. bu motorla yapacağın rcnin de 1-2 saatten fazla uçabileceğini zannetmiyorum. pervaneli uçağı tercih etmen bence daha mantıklı. ha birde yazılımcısın sana akıl vermek haddim değil ama olası bir bağlantı kesintisinde otomatik olarak geriye dönüşü de programlamanı tavsiye ederim. sanırım ilk defa yapacaksın önce daha basit bir rc yap, hatalarını görür daha iyisini yaparsın.
Teşekkürler cevabınız için tekrar. Linkteki benzinli motorlar güzel görünüyor. Baktığım modelin (30 cc) 15 dk'da 6 oz benzin yaktığı söyleniyor (170 gram civarı). 20x8 bir pervane ile 7kg kadar itiş gücü var. Yeterli yakıtı koyarsam teoride 3-4 saat bile ucurabilirim sanırım.maddi durumunu bilmediğim için çok fazla yorum yapamıyorum ama ucuz bir uğraş değil. aşağıdaki linklerde bir incelemede bulun. bence ilk önce feda edebileceğin, yani gidipte düşmesi kaybolması halinde üzülmeyeceğin bir sistem tasarla. yazılımın kaynak kodları nasıl olsa sende, uygulama aparatlarını daha büyük daha uzağa gidecek sisteme entegre etmen sanırım zor olmayacak. sana kolaylıklar dilerim
https://www.pilottr.com/benzinli-motorlar/
https://www.promodelhobby.com/rc-ucak-motoru-fiyatlari,TA-1740.html
https://www.sahibinden.com/rc-araclar-yedek-parca-ucak
Böyle bir sistem var. Geçmişte test etmiştim andruav diye markette bir uygulama var. Onu kullanarak telefonun çektiği her yerde görüntü ve telemtry aktarımı yapabiliyorsunuzandroid sistem iki cep telefonunu alıcı verici olarak kullanıp menzili teorik sonsuz yapabilirsiniz diye düşünüyorum
havada olan bir cep telefonunun çekmeme gibi bir sorunu olmaz sanırım ayrıca uçaktaki cebin hem gps hemde kamerasıda kullanılabilir konum ve görüntü aktarımı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?