Reçine yıkanıp tekrar kullanılabilir mi?

merhabalar,
benim merak ettiğim konu bulaşık makinası gibi cihazlarda suyu yumuşatma görevi gören reçine yıkanıp tekrar kullanılabilir mi? eski sistem üç hazneli su arıtma cihazların içindeki reçineyi yıkayıp tekrar kullananı görmüştüm. bilgisi olan uzman arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 8220ddffsa.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 15
Recine sudaki mineralleri tutar. Kirec turevi gibi. Eski 3 hazneli filtrelerin kendini temizleme gibi bir fonksiyonu olmadigi icin recine bir sure sonra dolacaktir. Bu nedenle recinenin bir sure sonra alinip tuzlu su ile ters yikama yapilmasi gerekir.

Bulasik makinalarinda yerlestirdigimiz tuz bu gorevi gormektedir. Bir ariza tikaniklik v.s. olmadikca boyle bir isleme gerek yoktur.

teşekkür ederim serkan_48 uzun süre tuzsuz kullanılan bulaşık makinasının reçinesi acaba yıkayıp tekrar kullanma şansımız var mı diye merak etmiştim.

Uzun süre tuzsuz kalan reçine görev görmez diye biliyorum. Değiştirilmesinde fayda var.

Normalde ömürleri suyun durumuna ve tuz kullanımına bağlı olarak 8 - 10 yıl kadar. Tuzsuz kalırsa reçine dışında birikim artıyor. Reçine sağırlaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…