Sn.genç arkadaş, forumda senin hep
Entes RG3-12CS önerdiğini fark ediyorum.Bu yazımı sana özel yazıyorum.Piyasadaki 3 akım trafolu reaktif röleleri incelediğimizde,entes ilk kademeye mutlaka 3 fazlı kondansatör istiyor,hemen hemen hepsinde kademeler ile ilgili program çeşitleri var,bazılarında virgülden sonra 3 hane var, gprs var RS portu var vs.Ama eskiden kalma zorunlulukların devri kapandı.Kael şu anda en iyisi.Nedenine gelince,kademe programı ile falan uğraşmıyorsunuz.Nereye nasıl kondansatör bağlarsanız bağlayın.o sürekli ölçüyor kapasite azalmasını fark ediyor lazım olan kondansatörü anında devreye alıyor.Tanjant fi yi yani endüktifin aktife ve kapasitifin aktife oranını hedef seçip çalıştırıyosun.İnceleyin göreceksiniz ki diğerlerinden daha üstün fonksiyonlara sahip.Bence opsiyonel olarak KAEL in GPRS ve 24 kademe eksiği var.Yeni modellerde bu özellikler de olusa süper olacak.
Uzun sözün kısası eskiden teknoloji yetersizliği yüzünden dizayn edilen rölelerde bazı zorunluluklar vardı: c/k,yüzde ayarı,polarite ,program seçimi,işte kondansatörleri şöyle dizeceksin 1.1.1.1veya1.2.2.2 veya 1.2.4.8. gibi.Şimdi yeni nesil imalatlarda da eskilerden kalma takıntılar var.Hani bir deli kuyuya taş atmış da on akıllı çıkaramamış.Neymiş ilk kademe önemli imiş,ona göre belli oranda az akım çekilir ise röle kademe almıyor uyku moduna giriyormuş.KAEL bana bu prangaları attırdı.Artık özgürüm.BU TEKNOLOJİ BU ÖZGÜRLÜK BU KOLAYLIK HEPİMİZİN HAKKIwww.kael.com.tr/turkish.html