sn. Atax1976 arkadasim...
Yaptiginiz islem, Enduktif degeri %28 seviyesinden %18 seviyesine dusurmustur,bu olumlu bir sey...
Fakat kapasitifiniz %4 seviyelerinden %19 seviyelerine firlamis...bunu istemiyorduk...
Bir devreye sabit bir kapasitif yuk bagladigimizda, enduktifin dusebilmesi icin kesinlikle ayni anda hem enduktif yukun cekiliyor olmasi ve es zamanda uygun degerdeki kapasitifin devrede olmasi gerekli....Birisinden birisi olmadi mi ya kapasitif yemeye mahkum oluruz ya da enduktifi...sistemde enduktif yokken ya da cok azken kapasitor devrede olmamali...
Acil durumlar icin gecici cozum olarak ben sabit kondansator bagladigim zamanlar cok oldu...Ama mutlaka kontrollu yapiyordum...Gece yarisindan sonra ya manuel olarak ya da zaman saati yardimiyle sabiti mutlaka devre disi birakiyordum...( santiye guvenlikcilerine elektrikten anlamadiklari halde cok
Sigorta actirip kapattirdim
Ozetle demek istedigim: yukun azaldigi saatlerde bu sabit kondansatoru devreden mutlaka cikar...
Dedigim gibi,bu,gecici acil bir cozum hali...Mutlaka ayarlari saglam tam otomatik bir kompanzasyon tesisini gecikmeden hazir et derim...kolay gelsin