Redüktör dişlisi

Merhabalar değerli ustalar
Makinada takılı özel bi Redüktör var ve içinde iki adet dişli bozulmuş bunların yenilerini yaptırıp taktık 3 hafta gibi bi süre çalıştı yine aynı dişliler bozuldu 3 defa değiştirdik yine aynı Işıl işlem yapılmış dişli olunca biraz fazla gidiyo yapılmamışsa daha kısa sürede bozuluyo. Bunların uzun ömürlü olması için ne yapmak gerekli dişlilere taşlama olmadan takılıyo bu sebep olabilirmi bilemedik

güzel insan, akla ilk gelen yük durumu ve kalite. redüktöre uygun ve ısıl işlem görmüş dişlileri taktık diyelim. dişliler arasındaki boşluk tam mı? sağlıklı mı? ilk olayımıza gelecek olursak daha önce çalıştığından daha fazla yüke mi biniyor? unutmuşum dişlilerin yağlanması ne durumda? uygun yağ mı kullanılmış. gibi sıralı bir çözüm ve sorun sıralaması yapılıp değerlendirilmeli.

Olay sadece isil islem degil ki.

Adam 30 cm capli 20 cm yukseklikteki celik silindiri akkor halin getirip sahmerdanda dove dove 20cm capa 10 cm yukseklige indiriyor ardindan bundan disli yapiyor. Sonra isil islemle sertlestiriyor.

Ustaya bu disliden yaparmisin dendiginde adam piyasada buldugu 20cm capli 10cm kalinlikta celikten disli yapip isil isleme verip al yaptim diyor.

Ayni sey mi bunlar?

Dişli yağı var içinde

Doğru dedin üstad

Dişli yağı var içinde
yük/iş ve güç durumu bilgileri nedir? varsayalım 50 ton yük kaldırır/çeker yazar. ama hep 25-35 ton bandında çalışmıştır. motor durumu? bilmiyoruz 100kW motor vardır, değiştirilmiştir, 80-90 kW motor takılmıştır. biz tersanede gemileri karaya çekerken, kaçırma dediğimiz işlemi yapardık. aşırı yükteyken. devam edersek ya dişli zarar görür yada motor yanar.

Taşlama ile alakası yok yük ile alakası vardır.
Dişli yağının numarasınıda büyük seçin.

1.5 kW motorda takılı ağaç işleme makinalarından panel Ebatlama makinasının destere arabası hareket ini sağlıyor. Mak alman malı Homag Holzma etiketli bi makina bu

dişliler üzerinde uzmanlaşmış atölyeler var. bunlardan birini bulmalısınız.
Varmı dır bildiğiniz peki

büyük hızar makinesindeki tomruk u hareket ettiren arabanın motor ve dişli sistemi mi? raylı sistemde ileri geri yapar. tekerleklerin yolu ters v şeklinde öteki de boru şeklinde olması lazım. demir tekerleklerin göbeklerine gres basılmalı tekerleklerin döndüğü kontrol edilmeli ve üzerleri temiz olmalıdır. dönmeyen tekerlek varsa sistemi aşırı yüke bindirir. hareketi sağlayan sadece bir çift tekerlek olması lazım. gerekli kontrolleri lütfen yapınız. zamanında çok gres bastım o tekerleklere.
motor direkt bağlı, arada kavrama yok esnek şaft yok.

Değil üstadım bu 2100*2800 cm ebatlarında sunta plakalarını istenen ebatlarda kesen makina

Cm değilde mm olacak yanlış yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…