normal counter ile bu işi yapabilirmiyiz HSCmi kullanmalıyız? HSC kullanmak10~12 yıl önce seviye kontrol cihazı yapmıştım plc ile.İleri seviye plc programlama bilgin varsa anlatayım,yada önce basitce mantığı ve başka çözümü anlatayım;Hatalı ürünle pusher arasını kullandığın encoder ile pals cinsinden mesafeyi ölç,(örn:3 mt mesafe 1000puls/mt 3000 puls eder.)Ne zaman dedektör hatalı ürün için high sinyali üretti ise counter1 start ,ölçtüğün mesafe(puls)'de pusher hihg counter1 reset,arada gelecek hatalı ürünler için counter2 vs,,,,Bir düşün geri dön.Kolay gelsin zor değil ama meşakkatli.(üç mt mesafeye kaç ürün sığıyorsa o kadar counter kullanman lazım eğer hepsinin hatalı gelme olasılığı varsa)
bende counter ile yapmak istiyorum sanırım bu iş için HSC gerekli. HSCyi her plc içermiyor. bu gibi seçimlerde CPU seçimi nasıl yapılır?10~12 yıl önce seviye kontrol cihazı yapmıştım plc ile.İleri seviye plc programlama bilgin varsa anlatayım,yada önce basitce mantığı ve başka çözümü anlatayım;Hatalı ürünle pusher arasını kullandığın encoder ile pals cinsinden mesafeyi ölç,(örn:3 mt mesafe 1000puls/mt 3000 puls eder.)Ne zaman dedektör hatalı ürün için high sinyali üretti ise counter1 start ,ölçtüğün mesafe(puls)'de pusher hihg counter1 reset,arada gelecek hatalı ürünler için counter2 vs,,,,Bir düşün geri dön.Kolay gelsin zor değil ama meşakkatli.(üç mt mesafeye kaç ürün sığıyorsa o kadar counter kullanman lazım eğer hepsinin hatalı gelme olasılığı varsa)
3 metre max 4 yada 5 ürün şu an için. sürat saniyede 1 metreden az.Sürat ve 3 mt'deki ürün sayısı sorusu hala açık....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?