Merhaba,
Bu dediklerinizin bir kısmına katılıyorum, bazılarına katılmıyorum. Öncelikle şunu söylemem gerekir; Revit ile ilk tanıştığımda bende aynı fikirdeydim. Ama sonrasında gördüm ki durum pek de öyle değil.
Evet haklısınız hep BS veya Amerikan standardı mevcut ancak biz istersek yeni kablo tanımlayabiliyoruz.
Yangın sistemlerini ve anons sistemlerini projelendirmek mümkün, Hem de nokta listesi vererek. mahal mahal hangi dedektör hangi alanda görebiliyorsunuz.
Aydınlatma hesaplarını yapabiliyorsunuz,
Aydınlatma ve priz güç yoğunluğu(w/m²) hesaplarını hem plan üzerinde hemde tablo olarak yapıyoruz.
Parametrik olarak çalıştığı için tek bir yerde yapılan revizyon otomatik olarak ilgili bütün verilerde değişiyor.
prizi koyup power dediğiniz anda yükleme cetveli değişiyor.
dynamo ile otomatik olarak sheet (layout) yapıyorsunuz. Legend oluşturup otomatik olarak sheet lerin içine atabiliyorsunuz.
Kablolama kısmı eksik o konuda haklısınız ama BS standartlarında ve amerikan standartlarında kablo yok, bu konudaki eksikliğin buradan kaynaklandığını düşünüyorum.
Kaydetme konusunda haklısınız, birde abonelik kısmı var her yıl almak zorundasınız.
ama Template dediğimiz kısmı sağlam oluşturursanız, proje kısmı daha çabuk bitiyor. BIM konusu geniş ve kapsamlı bir konu bu sebeple tasarım aşamasında sahada olabilecek sorunları önceden görüp aksiyon alma şansınız var. Bu da tasarıma daha çok vakit demek oluyor bir anlamda.
Mimari açıdan baktığınızda bir gökdeleni herşeyi ile oluşturmak 1 yılı alırken revit ile 10 günde bitiyor iş.
Elektrik olarak da aynı şekilde, linye numarasını otomatik verip pano yükleme cetveli yapar.
Bu konuda tek eksik kısmı bu yükleme cetvelini excele direk alamıyorsunuz. Add-ins denilen kısma paket programlar ile alabilirsiniz.
Bunun gibi daha bir çok özelliği var.
Konuyla ilgili benim hazırlamış olduğum eğitim setim var.Alıp almamanız hiç önemli değil. Çoğu değerli bilgileri (Template ve link konusu ve yapılacak ayarlar) ön izleme olarak ücretsiz paylaşıyorum.
Siz, bu konuda fikir sahibi olmak isterseniz, bu ön izleme kısmından faydalanabilirsiniz.
https://www.udemy.com/revit-elektrik-egitimi/?couponCode=RVT-ELK-EGT
Saygılarımla,