merhabalar. brülör ile ısıttığımız 1000lt lik eşanjör e 2 gün önce 1kw lik trifaze rezistans bağladık. bugün kireçlenmeden dolayı rezistans patlamış. bu kireçlenmenin önüne geçmenin bir yolu varmıdır ?
merhabalar. brülör ile ısıttığımız 1000lt lik eşanjör e 2 gün önce 1kw lik trifaze rezistans bağladık. bugün kireçlenmeden dolayı rezistans patlamış. bu kireçlenmenin önüne geçmenin bir yolu varmıdır ?
sami bey dalgıçtan gelen suyu kullanıyoruz. osmos su arıtma var fakat ondan geçirmiyorum. bu sefer de osmosun canına okuyor . klor acaba kireci engellermi ?
Hocam,
Gördüğüm kadarıyla rezistans sol altta gövdeye kaynatıldığı noktadan patlamış. Şahsi fikrim kaynatma esnasında rezistans fazla ısıtılmış olabilir düşüncesindeyim. Yada rezistans teli ile ilgili sıkıntı olabilir. Fikrim rezistansın imalat hatasından patladığıdır.
Evet kireç oluşumu var ,
iki günde bu kadar kireç oluşumu normal değil. Bu rezistans montajı ile ilgili yükümlülüğünüz nedir bilmiyorum ama ben olsam yeni rezistans takıp gitmem. Kısa sürede rezistans en iyi rezistans olsa dahi bu kadar hızlı kireç oluşumu normal değil ve yine patlatacaktır.
Öncelikle kullanıcı uyarılmalı ve bu kireç oluşumu önlenilmelidir. Yoksa çok kısa sürede rezistans patlamaları yada boyler firketesi serpantini ne varsa çok hızlı tıkanacaktır.
2 günde bu kadar kireçlenme ilk defa görüyorum. Neresi burasdı hangi mevki?