Rezistanslı Cihazlar

castellini

Üye
Katılım
3 Kas 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben birşey merak ediyorum.Bu rezistans kelimesini birçok yerde duyuyor oldum,elektrik hakkında bilgim yok denicek kadar az.Rezistans ne demektir ve evimizde kullandığımız rezistanslı ürünler nelerdir acaba?Bilgisi olanlardan cevaplarını bekliyorum.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.Sağlıcakla Kalın.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elektrikli ısıtıcılarda tel elektrik verilince kırmızı hale gelir bunun adı rezistans
yada evdeki elektrikli fırınlar var bunların isitan parcasinin icinde rezistans vardir
yada sac kurutma makinasının icinde ısıtan tel de bir rezistanstır
belki biraz kotu acikladim ama sizin anliyabileceginiz sekilde yapmaya calistim
 
rezistanslar birer dirençtir elektriğe gösterdikleri zorluk nedeniyle ısı verirler vede aktif güç çekerler dirençleri düştükçe güçleri artar evimzde rezistans olan bazı eşyalar ütü,saçkurutma,çamaşırmakinası,bulaşık makinası,eşimizin veya kızımızın saç düzleştiricisi eğer komşunuzla sizin elektrik faturanız arasında uçurum bir fark varsa bunun sebebi sizin ütülü gömlek giyip elektrikli şofben kullanıyor olmanız olabilir tabi bu durumda komşunuzunda doğal gaz kullanıp spor takılması gerekiyor
 
cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar,sağolun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…