RF Sorunum

UgurYendi

Üye
Katılım
14 Ara 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
36
Css C kullanıyorum ve 16F877a 876a gibi piclerle birçok uygulama geliştirdim Seri iletişimde sıkıntı çekmeden uygulamalarım oldu ancak birtürlü arx34 atx34 2lisini düzgün haberleştirmeyi beceremedim. Problemin elektrik mi programmı oldğunu henüz çözebilmiş değilim.

Acaba elinde Css C ile yazılmış çalıştığı denenmiş bir seri iletişim kod örneği olan varmıdır ? üretici Firmanın (udea) sitesinden okuduğum dökümanlarda C örnek kod mevcut fakat onunlada sonuç alamadım.
 
Eğer arx34 ve atx34 le ilgili çalışmalarınızda yazılımsal olarak sonuç alamadıysanız PT2272M4 entegresinin datasheetini incelemenizi tavsiye ederim.
 
RF uygulamasında sonunda sonuç aldım.

Çalışan örnek kodumu eklemek istiyorum.

verici;

Alıcı:

Program en hızlı halini görmek için bekleme olmadan yazıldı. Şu haliyle çalışıyor rf iletişim için temel devreyi kurmak yeterli.
Bu uygulamada kafamı karıştıran günlerce uğraştıran şey Vericiden gönderilen senkron bilgisinin (0x00 0xFF olan kısım) Alıcıda bunu algılamaya çalışmak sonuç almamı engellemişti. Ancak son uygulamamda senkron arkasına 0xCC gibi şifre bilgisi olarak kullanılabilcek bir data ekledim ve sonrasında göndermek istediğim datayı gönderdim.

Sonuç : atx34 ve arx34 modülleri elektriksel olarak uyarıldı ve çalışmaya hazır hale geldi. Ancak alıcı tarafında normal bir seri iletişim yapılıyormul gibi senktrona bakılmadan sadece şifre ve data kontrol edildi.

Birinin derdine çare olursa ne mutlu bana
 
ugur arkadaş, birde kullandıgın devrenin isis şemasını ekleme şansın warmı, yada basitçe anlatma, butonu led i nerelere ekledginle ilgili....
 
isis şemasını da eklerseniz çook yardımcı olacaksınız...
kodun çalışan halini eklediğiniz için ayrıca teşekkürler
 
paylaşımın için cok tesekkur ederım dostum. ben su anda pc den atx34 ile gonderdıgım datayı arx34 un almasını ve motorların kontrol edılmesını ıstıyorum, ama kablosuz ıletısımı ve baglantılarını da tam yapamadım. yardımlarınızı beklıyorum. ..........@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…