RMS proje ödevimdi.. hiç bir ölçü aleti true rms değildir gerçeğe en yakın olabilir ama tam olarak gerçek değeri veremez çünkü 2 nokta arasında sonsuz sayıda örnek alıp kareköksel ortalamasını alabilirsin, örnek sayın ne kadar çoksa gerçek değere o kadar yaklaşırsın.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
DC gerilim degeri degismeyen gerilim demektir. Prizdeki gerilim ise AC gerilimdir ve surekli olarak siddet ve yonu degisir.

herşeyinize katıldım. ilk cümlenizi düzelteyim Dc gerilim zamana bağlı olarak yönü değişmeyen gerilimdir. Yönü + yada - yönde, gerilim değeri hertürlü dalgalanabilir. hatta tüm değerleri + yönde olmak üzere bir sinüs fonksiyonu bile çizebilir.Bunlara Dalgalı DC gerilim diyoruz.

Saygılarımla
 

Biz buna eskiden nabazanlı derdik .

Kolay gelsin...
 
AÇIKLAMA için çok teşekkür ederim. İhtiyacıma tam cevap oldu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…