elektronev
Üye
Merhabalar,
Gencler ve benim gibi genc kalanlar, ben bundan 30 sene evvelsi bir robot yapmistim, mutfak ile oturma odasi arasinda kendi kendine yolunu bulup, istenildiginde (ses komandasi ile) bardak, sise, catal, bicak gibi seyler getirip götürüyordu. O zaman imkanlarim (para ve Elektronik parcalar) azdi.
Simdi oglum üniversitete, benim eski robotu garajin bir kenarinda eskilerin altinda bulmus, kendisi benim robotun sasesini kullanip yeni bir robot yapmak istiyor.
SIMDI BÜYÜK SORU SIZLERE, sizde böyle bir sey yapmak istiyormusunuz.
Ben konuya hepinizi davet ediyorum.
Robotun nasil, ne gibi isler yapmasini istiyorsunuz?
Yapmak istemiyorsaniz bile fikriniz yapmak isteyenler icin önemli olabilir.
Arkadaslar robot deyip gecmeyin sadece elektronikle olmuyor, Mehanik parcalarada ihtiyacimiz var.
Bu arada mehanik veya elektronik parca yapanlarida davet ediyorum bizim icin bir zevk ama sizin icin is yerlerinizin saglikligina, aile gecindirmelerinde faydamiz olmus olur.
Cok güzel bir an aklima geldi......
System error....
O zaman benimle beraber hayatimi paylasan Bayan benim robota sasiriyordu, ve bir sorusu vardi.: Ben bardak istiyorum, bana su bardagi getiriyor, sen bardak istiyorsun sana bira bardagi geliyor, ben sise diyorum bana su geliyor, sen sise dediginde sana bira geliyor, ne yapmam lazimki banada bira gelsin ?.
Verdigim cevap, olay bir system error olmasindan doguyor, diyordum
tabi ses kontrolünün burda kücük bir fark yaptigini unutmustum.
Hürmetlerimle
Nevzat